autor:

cristian gavan

» » Torturi

Tort de ciocolata a la Cris

Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2005

Ingrediente
Blat:, -Unt -160 gr, -Zeama si coaja de la 1/2 lamaie, -Ciocolata 100 gr, -Oua - 6 buc, -Zahar - 200gr, -Pesmet - 4 linguri, -Rom, -Zahar vanilat, , Crema:, -Oua - 3 buc, -Zahar - 200 gr, -Unt - 200 gr, -Ciocolata - 100 gr, -Vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

125 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare.Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic.Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom,blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.

Crema:

Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia. Se ung blaturile cu crema (cu o parte din crema) iar cu restul se imbraca tortul. Peste crema se poate orna cu martipan, cacao etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Cris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

61 voturi    31 comentarii
12h
Torturi
Tort Frozen

Tort Frozen

Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    cristina (Bucatar sef):

    incerc sa pregatesc aceasta reteta de tort dar m-am impotmilit.....unde trebuie sa pun cele 200 de gr de zahar de la blat, cu galbenusurile sau cu albusurile? astept un raspuns urgent!!!!! multumesc

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

125 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -Unt -160 gr
  • -Zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • -Ciocolata 100 gr
  • -Oua - 6 buc
  • -Zahar - 200gr
  • -Pesmet - 4 linguri
  • -Rom
  • -Zahar vanilat
  • Crema:
  • -Oua - 3 buc
  • -Zahar - 200 gr
  • -Unt - 200 gr
  • -Ciocolata - 100 gr
  • -Vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Prajitura cu crema de ciocolata si piersici