autor:

Georgeta

» » Torturi

Tort de Ciocolata a la "Georgette"

Autor: Georgeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 18 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 18 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat:, -50 gr.cacao, - 2 linguri ness, -240 ml apa fiarta, -175 gr. faina, - 2 lingurite praf copt, - 1/2 lingurita sare, -120 gr unt la temperatura camerei, -200 gr. zahar tos, - 2 oua mari, - 2 lingurite vanilie extract, Pentru crema (ganache), -120 gr ciocolata semisweet taiata cit mai mic - o topim, -150 gr frisca lichida de la frigider, - (optional pt crema: 1/2 lingurita esenta rom, coniac sau lichior, dupa preferinta dar nu prea mult, pt ca ii ia gustul de ciocolata)

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Cacaoa plus nessul se dizolva in apa fiarta, amestecind bine.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.Cu mixerul batem bine untul cu zaharul pina devine o crema \"fluffy\",dupa care adaugam ouale, unul cite unul mixind bine dupa fiecare.Se adauga compozitia de cacao si ness, vanilia, faina amestecata cu praful de copt si sarea (pe care le cernem inainte de adaugare). Amestecam bine pina totul este incorporat.
In doua forme de tort rotunde, de 21 cm, unse in prealabil si tapetate cu pergament se pune 1/2 din compozitia de blat intr-o forma si restul de 1/2 din compozitie in cealalta forma, ca sa iasa 2 blaturi perfecte ca grosime.Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 16-20 min. (nu prea mult pt ca se usuca!!).Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, in forme, pe un rack de sirma.Cind s-au racit de tot, se scot din forme si se ia pergamentul de pe dosul lor.
CREMA:
GANACHE
Ca sa preparati ganache pt crema, se pune frisca lichida pe foc mic, cind incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se ia de pe foc imediat si dupa 5 minute se amesteca bine cu spatula pina se omogenizeaza si nu mai are nici-un fel de mici bucatele de ciocolata netopita. Se lasa la rece pt 5 maxim 10 min la frigider (daca se intareste prea tare nu o mai putem bate cu mixerul, deci atentie!).Cind bate-ti crema cine doreste poate adauga esenta de rom, coniac sau un lichior preferat, dar nu prea mult!.
Daca vreti sa glazati tortul cu ganache, inainte sa-l puneti la frigider opriti intr-un vas micut cam 4 linguri din compozitia de ganache pt a glaza tortul.
Deci, blaturile de tort s-au racit, crema am facut-o, acum punem crema pe tort, care NU SE INSIROPEAZA pt ca este foarte \"moale\" ca, consistenta si plin de ciocolata si nu este nevoie de sirop.Dupa ce am terminat de pus crema si deasupra celui de al 2-lea blat,se pune tortul la frigider pt 15 min ca sa se intareasca crema. Dupa asta il scoatem si il glazam cu ganache, care daca s-a intarit intre timp, poate fi reincalzit la bain-mary sau microunde pt citeva secunde.Ganache-ul se toarna in mijlocul tortului si cu o spatula de fier se intinde repede spre margini.Se pune iar in frigider si cine doreste il poate garnisi tot cu crema ganache daca a mai ramas, daca nu, mai face alta crema, (la fel ca cea de mai sus) pt ornat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Ciocolata a la "Georgette"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mouse de ciocolata alba

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Arata minunat, ce aromat cu zmeura!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Precis a fost tare aromat!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Un tort deosebit ...

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Ador torturile cu ciocolata...si al tau arata super!Felicitari!Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust bun o avea,ca deja salivez:):))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Arata tare bine, gustos desigur.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Oau tort de ciocolata bun bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte fin si elegant tortul tau!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Minunat ai votul meu.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte bun acest tort!Si arata minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -50 gr.cacao
  • - 2 linguri ness
  • -240 ml apa fiarta
  • -175 gr. faina
  • - 2 lingurite praf copt
  • - 1/2 lingurita sare
  • -120 gr unt la temperatura camerei
  • -200 gr. zahar tos
  • - 2 oua mari
  • - 2 lingurite vanilie extract
  • Pentru crema (ganache)
  • -120 gr ciocolata semisweet taiata cit mai mic - o topim
  • -150 gr frisca lichida de la frigider
  • - (optional pt crema: 1/2 lingurita esenta rom
  • coniac sau lichior
  • dupa preferinta dar nu prea mult
  • pt ca ii ia gustul de ciocolata)

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul

13 voturi    15 comentarii
30 min
Torturi
Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"

Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"

Intr-un castron se cern impreuna faina, sarea si cacaoa. Se lasa in asteptare. In alt castron se

10 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi
Inghetata de Portocale

Inghetata de Portocale

Sucul de portocale il strecurati de pulpa ramasa de la portocale si intr-un casatron mai mare combinati

5 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata minunat, ce aromat cu zmeura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
TORT RAPID