Cacaoa plus nessul se dizolva in apa fiarta, amestecind bine.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.Cu mixerul batem bine untul cu zaharul pina devine o crema \"fluffy\",dupa care adaugam ouale, unul cite unul mixind bine dupa fiecare.Se adauga compozitia de cacao si ness, vanilia, faina amestecata cu praful de copt si sarea (pe care le cernem inainte de adaugare). Amestecam bine pina totul este incorporat.
In doua forme de tort rotunde, de 21 cm, unse in prealabil si tapetate cu pergament se pune 1/2 din compozitia de blat intr-o forma si restul de 1/2 din compozitie in cealalta forma, ca sa iasa 2 blaturi perfecte ca grosime.Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 16-20 min. (nu prea mult pt ca se usuca!!).Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, in forme, pe un rack de sirma.Cind s-au racit de tot, se scot din forme si se ia pergamentul de pe dosul lor.
CREMA:
GANACHE
Ca sa preparati ganache pt crema, se pune frisca lichida pe foc mic, cind incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se ia de pe foc imediat si dupa 5 minute se amesteca bine cu spatula pina se omogenizeaza si nu mai are nici-un fel de mici bucatele de ciocolata netopita. Se lasa la rece pt 5 maxim 10 min la frigider (daca se intareste prea tare nu o mai putem bate cu mixerul, deci atentie!).Cind bate-ti crema cine doreste poate adauga esenta de rom, coniac sau un lichior preferat, dar nu prea mult!.
Daca vreti sa glazati tortul cu ganache, inainte sa-l puneti la frigider opriti intr-un vas micut cam 4 linguri din compozitia de ganache pt a glaza tortul.
Deci, blaturile de tort s-au racit, crema am facut-o, acum punem crema pe tort, care NU SE INSIROPEAZA pt ca este foarte \"moale\" ca, consistenta si plin de ciocolata si nu este nevoie de sirop.Dupa ce am terminat de pus crema si deasupra celui de al 2-lea blat,se pune tortul la frigider pt 15 min ca sa se intareasca crema. Dupa asta il scoatem si il glazam cu ganache, care daca s-a intarit intre timp, poate fi reincalzit la bain-mary sau microunde pt citeva secunde.Ganache-ul se toarna in mijlocul tortului si cu o spatula de fier se intinde repede spre margini.Se pune iar in frigider si cine doreste il poate garnisi tot cu crema ganache daca a mai ramas, daca nu, mai face alta crema, (la fel ca cea de mai sus) pt ornat.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii