Tort de Ciocolata a la "Georgette"

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort de Ciocolata  a la "Georgette"

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -50 gr.cacao
  • - 2 linguri ness
  • -240 ml apa fiarta
  • -175 gr. faina
  • - 2 lingurite praf copt
  • - 1/2 lingurita sare
  • -120 gr unt la temperatura camerei
  • -200 gr. zahar tos
  • - 2 oua mari
  • - 2 lingurite vanilie extract
  • Pentru crema (ganache)
  • -120 gr ciocolata semisweet taiata cit mai mic - o topim
  • -150 gr frisca lichida de la frigider
  • - (optional pt crema: 1/2 lingurita esenta rom, coniac sau lichior, dupa preferinta dar nu prea mult, pt ca ii ia gustul de ciocolata)

Mod de preparare

Cacaoa plus nessul se dizolva in apa fiarta, amestecind bine.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.Cu mixerul batem bine untul cu zaharul pina devine o crema \"fluffy\",dupa care adaugam ouale, unul cite unul mixind bine dupa fiecare.Se adauga compozitia de cacao si ness, vanilia, faina amestecata cu praful de copt si sarea (pe care le cernem inainte de adaugare). Amestecam bine pina totul este incorporat.

In doua forme de tort rotunde, de 21 cm, unse in prealabil si tapetate cu pergament se pune 1/2 din compozitia de blat intr-o forma si restul de 1/2 din compozitie in cealalta forma, ca sa iasa 2 blaturi perfecte ca grosime.Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 16-20 min. (nu prea mult pt ca se usuca!!).Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, in forme, pe un rack de sirma.Cind s-au racit de tot, se scot din forme si se ia pergamentul de pe dosul lor.

CREMA:

GANACHE

Ca sa preparati ganache pt crema, se pune frisca lichida pe foc mic, cind incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se ia de pe foc imediat si dupa 5 minute se amesteca bine cu spatula pina se omogenizeaza si nu mai are nici-un fel de mici bucatele de ciocolata netopita. Se lasa la rece pt 5 maxim 10 min la frigider (daca se intareste prea tare nu o mai putem bate cu mixerul, deci atentie!).Cind bate-ti crema cine doreste poate adauga esenta de rom, coniac sau un lichior preferat, dar nu prea mult!.

Daca vreti sa glazati tortul cu ganache, inainte sa-l puneti la frigider opriti intr-un vas micut cam 4 linguri din compozitia de ganache pt a glaza tortul.

Deci, blaturile de tort s-au racit, crema am facut-o, acum punem crema pe tort, care NU SE INSIROPEAZA pt ca este foarte \"moale\" ca, consistenta si plin de ciocolata si nu este nevoie de sirop.Dupa ce am terminat de pus crema si deasupra celui de al 2-lea blat,se pune tortul la frigider pt 15 min ca sa se intareasca crema. Dupa asta il scoatem si il glazam cu ganache, care daca s-a intarit intre timp, poate fi reincalzit la bain-mary sau microunde pt citeva secunde.Ganache-ul se toarna in mijlocul tortului si cu o spatula de fier se intinde repede spre margini.Se pune iar in frigider si cine doreste il poate garnisi tot cu crema ganache daca a mai ramas, daca nu, mai face alta crema, (la fel ca cea de mai sus) pt ornat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise