autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort de ciocolata a la Silvia

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 2 oua, 125g zahar, 50ml ulei, 50ml lapte, 2 linguri cacao, 1 plic hahar vanilat, o priza sare, 150g faina, 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, ½ plic praf de copt, Ingrediente pentru crème:, Crema de ciocolat amaruie:, 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur, 1 lingurita gelatin pudra, 200 ml lapte, 250 g frisca lichida, lichior de cafea dupa gust, , Crema de ciocolata cu ness café:, 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur, 1 lingurita gelatin pudra, 200 ml lapte, 250 g frisca lichida, 1 lingurita cu varf de ness cafe, lichior de cafea dupa gust, , , Crema de ciocolata alba:, 200 g ciocolata alba topita, 1 ½ lingurita gelatina pudra, 125 ml lapte, 230 ml frisca lichida, Glazura de ciocolata, Ingrediente:, 250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao), 165 ml frisca lichidă, 1 lingura miere, 42 gr unt moale

Dificultate: Redusa Timp: 3h 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua.
Pentru creme:
Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat,deoarece necesita timp de intarire.
Crema de ciocolata amaruie:
Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale.Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita,se adauga lichiorul si frisca batuta.
Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin,apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute,apoi se scoate se pune al 2 blat,apoi spuma alba,care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data,numai ca aici se aduga in lpus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta.
Glazura:

Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Silvia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu struguri si fructe de padure

Tort cu struguri si fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort caramel cu fundite de ciocolata

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Iordache , 23 decembrie 2013

    L-am incercat,mi-a iesit,l-am mancat,foarte bun

  • Fara foto

    Daescu Ana-maria , 07 septembrie 2013

    imi faci Silvia Popescu?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    ce bunatate!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Delicioooooos

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Bun mai e tortul tau...parca ii simt si gustul...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Cred ca e super gustos, si arata bestial. Trebuie testat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tort de tort. 5 stele de la mine

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Delicios,tortul,arata minunat,felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Cu ce tort bun ai servit lumea de ziua ta. Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Excelent tortuletul...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      ce bunatate!felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte fina si aspectuoasa!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Bun, ca tot ce faci tu!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      ce bine arata !!!! am sa-l incerc si eu felicitari!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 45 min

36 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 125g zahar
  • 50ml ulei
  • 50ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic hahar vanilat
  • o priza sare
  • 150g faina
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • ½ plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crème:
  • Crema de ciocolat amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • 1 lingurita gelatin pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g frisca lichida
  • lichior de cafea dupa gust
  • Crema de ciocolata cu ness café:
  • 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • 1 lingurita gelatin pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingurita cu varf de ness cafe
  • lichior de cafea dupa gust
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba topita
  • 1 ½ lingurita gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida
  • Glazura de ciocolata
  • Ingrediente:
  • 250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
  • 165 ml frisca lichidă
  • 1 lingura miere
  • 42 gr unt moale

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine