autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort de ciocolata alba cu banana

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 6 oua, separate, 150 gr zahar, 2 lingurite zahar vanilat bourbon, 100 gr ciocolata alba, topita, 50 ml lapte, 180 gr faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 100 ml lichior de ciocolata, , Pentru umplutura, 4 banane, 4-6 linguri sirop de caramel, 200 ml frisca lichida, batuta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Inainte cu o zi de preparare, pune bananele la congelator, iar urmatoarea zi scoate-le cu cateva ore inainte de a face umplutura pentru a se decongela si a se inmuia.
Pentru blat incinge cuptorul la 180°C apoi unge cu grasime si tapeteaza cu faina forma de tort dorita.
Bate albusurile cu un praf de sare.Separat bate galbenusurile cu cele doua feluri de zahar.Adauga ciocolata alba topita si laptele apoi amesteca.Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.In final inglobeaza albusurile spuma, toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca, taie-l in jumatate pe orizontala apoi insiropeaza-l cu 70 ml lichior de ciocolata.
Pentru umplutura, decojeste bananele decongelate apoi paseaza-le impreuna cu 30 ml lichior de ciocolata ramas pana cand se obtine o pasta omogena.
Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie.Unge blatul cu pasta de banana cu lichior apoi stropeste bananele cu 5-6 linguri sirop de caramel.Aseaza deasupra blatul ramas.Decoreaza tortul cu frisca batuta si sirop de caramel apoi da-l la rece pana la momentul serviri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba cu banana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa

6 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Superb si delicios!*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Un tort de nota 10 cu felicitari !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Ce bine arata!!!!!! ca de obicei esti nr.1*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • separate
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • 100 gr ciocolata alba
  • topita
  • 50 ml lapte
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • Pentru umplutura
  • 4 banane
  • 4-6 linguri sirop de caramel
  • 200 ml frisca lichida
  • batuta

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Superb si delicios!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni