autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 12 portii, , Aluatul, •250 gr ciocolata alba, taiata in bucati, •½ ceasca unt sau margarina Rama, •2 oua, •4 oua, separate, •½ ceasca zahar pudra, cernut, •2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin, Topping, •1 ½ ceasca smantana lichida, pentru frisca, •¼ ceasca zahar pudra, •1 lingura lapte praf, •1 lingurita esenta de vanilie, •2 cesti capsuni, curatati si taiati in 2 sau 4 parti, •Zahar pudra si rondele de ciocolata alba, pentru decorare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde si inalte, de 23 cm.
2. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde, amestecand la fiecare 10 secunde.Taie untul/margarina in bucati si pune-l(o) deasupra ciocolatei topite.Acopera vasul si lasa untul/margarina sa se topeasca intre timp ce prepari ouale.Bate cu mixerul ouale intregi, gabenusurile si ¼ ceasca zahar pana ce devin pufoase.Amesteca ciocolata cu untul/margarina, adauga-le in amestecul cu oua si amesteca-le.Adauga coaja de lamaie si amesteca.Intr-un bol separat, bate albusurile cu zaharul ramas pana ce devin putin tari.Adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata, amesteca, adauga albusurile ramase si amesteca din nou.Intinde amestecul obtinut in tava pregatita si coace-l timp de 35-45 minute, pana ce deasupra devine auriu-maroniu.Lasa aluatul sa se raceasca complet.Nu-ti face griji daca aluatul cade in centru – asa trebuie (macar lasa spatiu mai mult pentru crema!).Pentru a-l scoate din tava, treci usor cu un cutit in jurul marginilor si scoate tava.Dezlipeste foaia de copt si pune aluatul pe o farfurie de servire.
3. Pentru crema, bate smantana cu zaharul pudra pana ce devine putin tare.Adauga laptele praf si vanilia si amesteca.Intinde amestecul obtinut peste aluat.Aranjeaza capsuni si rondele de ciocolata alba deasupra si pudreaza cu mult zahar pudra, ininte de a-l servi.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Se bat albusurile cu zaharul spuma apoi se pune pe rind galbenusurile frecate cu 2 linguri de zahar,

212 voturi    5 comentarii
55 min
Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine

18 voturi    19 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Foarte,foarte tentant!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

    foarte bun!

    • Fara foto

      Nadia , 09 august 2009

      Super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Mi-ai facut pofta, o sa incerc si eu reteta ta!

    • Fara foto

      Nadia , 09 august 2009

      Arata nemaipomenit! Trebuie salvata neaparat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      E apetisant, felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata extraordinar! Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata foarte bine!Bravo!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Delicios!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Ce bun trebuie sa fie!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Si Tortul de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni arata super. Bravo, felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Mmm, ce bun e!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 12 portii
  • Aluatul
  • •250 gr ciocolata alba
  • taiata in bucati
  • •½ ceasca unt sau margarina Rama
  • •2 oua
  • •4 oua
  • separate
  • •½ ceasca zahar pudra
  • cernut
  • •2 lingurite coaja de lamaie
  • rasa fin
  • Topping
  • •1 ½ ceasca smantana lichida
  • pentru frisca
  • •¼ ceasca zahar pudra
  • •1 lingura lapte praf
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •2 cesti capsuni
  • curatati si taiati in 2 sau 4 parti
  • •Zahar pudra si rondele de ciocolata alba
  • pentru decorare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte,foarte tentant!!!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort "Buturuga de Craciun"