1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde si inalte, de 23 cm.
2. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde, amestecand la fiecare 10 secunde.Taie untul/margarina in bucati si pune-l(o) deasupra ciocolatei topite.Acopera vasul si lasa untul/margarina sa se topeasca intre timp ce prepari ouale.Bate cu mixerul ouale intregi, gabenusurile si ¼ ceasca zahar pana ce devin pufoase.Amesteca ciocolata cu untul/margarina, adauga-le in amestecul cu oua si amesteca-le.Adauga coaja de lamaie si amesteca.Intr-un bol separat, bate albusurile cu zaharul ramas pana ce devin putin tari.Adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata, amesteca, adauga albusurile ramase si amesteca din nou.Intinde amestecul obtinut in tava pregatita si coace-l timp de 35-45 minute, pana ce deasupra devine auriu-maroniu.Lasa aluatul sa se raceasca complet.Nu-ti face griji daca aluatul cade in centru – asa trebuie (macar lasa spatiu mai mult pentru crema!).Pentru a-l scoate din tava, treci usor cu un cutit in jurul marginilor si scoate tava.Dezlipeste foaia de copt si pune aluatul pe o farfurie de servire.
3. Pentru crema, bate smantana cu zaharul pudra pana ce devine putin tare.Adauga laptele praf si vanilia si amesteca.Intinde amestecul obtinut peste aluat.Aranjeaza capsuni si rondele de ciocolata alba deasupra si pudreaza cu mult zahar pudra, ininte de a-l servi.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii