autor:

Vacariu_Fabiana

» » Torturi

Tort de ciocolata amaruie si rom

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 februarie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, -8 oua, -16 linguri zahar, -1 praf de copt, -16 linguri faina, -2 esenta vanilie, -2 plicuri zahar vanilinat, -50 gr cacao (12 % grasime), -50 ml ulei, -un praf de sare, , Pentru crema:, -3 pachete crema de ciocolata si rom de la Dr Oetker, -750 ml lapte rece, -12 linguri zahar pudra, -2 intaritoare frisca, -1 pachet de unt, -50 gr cacao, -1 esenta rom, , Pentru glazura:, -200 gr ciocolata neagra ( eu am folosit 52% cacao - menaj), -cca 100 ml lapte, -2 sau 3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1) - Blatul:

Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si mixam. Adaugam zaharul vanilinat mixand in continu, dupa care adaugam treptat zaharul (cele 16 linguri), dupa ce spuma a devenit ferma adaugam galbenusurile pe care le-am amestecat cu ulei. Dupa ce le-am amestecat, adaugam esentele de vanilie si la urma faina, pe rand, dupa ce mixam toate acestea adaugam si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Cuptorul il incingem la 180 grade. Bagam blatul la cuptor pentru 30-35 minute.



2) - Crema:

Intr-un castron punem 650 ml lapte, praful de la creme, zaharul (9 linguri) si esenta. Mixam la viteza mica 2 minute, dupa aceea adaugam intaritorul si mixam la viteza maxima pana se intareste.



In alt castron punem untul moale cu 3 linguri de zahar si in mixam pana devine spuma, adaugam crema treptat pana o punem pe toata, la sfarsit adaugam cacao si mai mixam 1-2 minute. Se da la rece.



3) - Glazura:

Rupem ciocolata in bucatele intr-o craticioara, adaugam laptele si punem craticioara pe foc. Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugam uleiul, o mai lasam 10-15 secunde si e gata.



4) - Asamblarea:

Blatul il portionam in 3 ( sau in cat vreti si va permite blatul). Pe primul si pe al doilea strat adaugam crema (mai oprim pt. ornat), iar deasupra punem glazura. Ornam tortul dupa preferinta.



Se da la rece cca 3 h.



Pofta buna!



Daca va place, il puteti servi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie si rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fluture

Tort fluture

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vacariu_Fabiana

    Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    crema poti sa faci mai putina, in functie de preferinta :* Multumesc pentru aprecieri!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 februarie 2014

    Foarte frumos si aspectos putin cam greu -poate prea multa crema-dar poate asa trebuie.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -16 linguri zahar
  • -1 praf de copt
  • -16 linguri faina
  • -2 esenta vanilie
  • -2 plicuri zahar vanilinat
  • -50 gr cacao (12 % grasime)
  • -50 ml ulei
  • -un praf de sare
  • Pentru crema:
  • -3 pachete crema de ciocolata si rom de la Dr Oetker
  • -750 ml lapte rece
  • -12 linguri zahar pudra
  • -2 intaritoare frisca
  • -1 pachet de unt
  • -50 gr cacao
  • -1 esenta rom
  • Pentru glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra ( eu am folosit 52% cacao - menaj)
  • -cca 100 ml lapte
  • -2 sau 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)

crema poti sa faci mai putina, in functie de preferinta :* Multumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata