Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc maioneza pentru prepararea blatului,insa rezultatul m-a multumit!:))Tortul are un exterior crocant si un mijloc umed. Se face foarte rapid,deci in criza de timp este la fix!
1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul.
2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde.
3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul meu a facut cu greu fata acestei operatii:)) ) Mixati pana ce obtineti un amestec neted si zaharul s-a topit.
4.Puneti jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt(folositi o tava de 20-22 cm sa iasa mai inalt.Eu am folosit o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea de 26 cm.),apoi bucati mici de capsuni.Turnati restul de compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.
5.Taiati tortul cand s-a racit foarte bine si serviti-l alaturi de felii proaspat taiate de capsuni sau fructe de padure.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii