autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort de ciocolata cu 2 creme

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 225g ciocolata amaruie, 4 oua, 2 linguri zahar, 100g unt, 100g faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de portocala, Pentru crema de ciocolata:, 350g ciocolata amaruie, 50g unt, 300ml frisca lichida(29-35% grasime), 2 linguri coniac,sau lichior de ciocolata, Pentru crema de ciocolata alba:, 400g ciocolata alba, 50g unt, 250ml frisca lichida(29-35% grasime), Sirop:, 100g zahar, 150ml apa, 2 linguri coniac, Pentru decor-carlionti de ciocolata:, 100g ciocolata amaruie, 2 portocale glazurate,pentru care avem nevoie de:, 100g zahar, 100ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se unge mai intai o tava de tort si se tapeteaza cu hartie pergament, cu diametrul de 23 cm.Apoi se preincalzeste cuptorul la 180gC.
Intr-o craticioara se topeste ciocolata la bain marie.Apoi se lasa sa se raceasca.
Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga 1 lingura de zahar si se bate bine ca la bezea.
Untul se freaca bine cu cealalta lingura de zahar,vanilia si praful de sare,pana devine pufos.
Se toarna in unt apoi galbenusurile pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi ciocolata in amestecul de unt.Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de portocala,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia in forma de tort si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.Se incearca cu scobitoarea.Se lasa la racit,apoi se taie in trei straturi orizontale.
Se face un sirop clasic din zahar,apa si coniac,cu care se insiropeaza fiecare felie de blat.Dar atentie,nu puneti prea mult sirop,sa nu rupeti foile cand le montati.
Crema de ciocolata amaruie cat si cea alba se fac la fel:
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati,untul si frisca lichida si puneti pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar sa nu fiarba.Se adauga la crema neagra si cele 2 linguri de coniac.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se bate cu mixerul pana devine o crema pufoasa.
La fel se procedeaza si la crema alba,doar ca nu se adauga coniac.
Montarea:
Pe un platou se pune prima foaie de tort,se adauga crema de ciocolata,mai putin 2-3 linguri care se pastreaza pentru invelirea tortului.Se intinde uniform,se pune a 2 foaie,se pune crema alba,se intinde frumos,iar la sfarsit se pune si ultima foaie.Tortul se imbraca cu crema neagra pastrata.Acum se orneaza in functie de gusturi.
Eu am pus portocale glazurat,si carlionti de ciocolata.Si am imbracat tortul in 2 foi de ciocolata,jumatate alb si jumatate negru.
Pentru a face foile de ciocolata,am procedat astfel:
100g ciocolata amaruie
100g ciocolata alba
2 foi de pergament taiate cat inaltimea tortului.
Se topeste ciocolata amaruie la bain marie si se toarna calda pe prima foaie de pergament si se intinde pe toata lungime hartiei,apoi asa calda se infasoara pe jumatate de tort si se baga apoi tortul la frigider pana ce ciocola s-a intarit.Se scoate tortul si cu grija se indeparteaza hartia de pergament.La fel se procedeaza si cu ciocolata alba.Se pune pe cealalta jumatate a tortului,se lasa sa se raceasca si se scoate hartia cu grija sa nu rupeti ciocolata.
Pntru glazurare portocale:
Se face un sirop din zahar si apa,se pune la foc sa fiarba,apoi se adauga rondelele de portocale si se lasa pe foc circa 20-25 de minute.Se scot rondelele cu grija si se lasa sa se raceasca pe o hartie de pergament.Apoi se aseaja pe tort in functie de imaginatia fiecaruia.
Carliontii de ciocolata:
Se topeste ciocolata,apoi se toarna pe o tava de copt intainsa.Se lasa sa se raceasca.
Faceti carliontii tragand cu un cutit pentru branza deasupra ciocolatei.Presarati pe suprafata tortului.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Preparare blat Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute. Faina se amesteca cu praful de

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Felicitari! Ai realizat un tort extraordinar.Nota maxima. Eu portocala o trec 1 minut prin miere de albine fierbinte.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Felicitari,arata trasnet,este pe gustul meu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Este o minunatie...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ma bucur ca va place. Cely,sa imi spui cum ti-a placut dupa ce il faci.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Cred ca e foarte, foarte bun. Cu siguranta acesta e urmatorul tort pe care il voi face.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      foarte bine arata si minutios realizat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 225g ciocolata amaruie
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 350g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • 300ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • 2 linguri coniac,sau lichior de ciocolata
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 400g ciocolata alba
  • 50g unt
  • 250ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • Sirop:
  • 100g zahar
  • 150ml apa
  • 2 linguri coniac
  • Pentru decor-carlionti de ciocolata:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 2 portocale glazurate,pentru care avem nevoie de:
  • 100g zahar
  • 100ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mirey (Chef de cuisine)

Felicitari! Ai realizat un tort extraordinar.Nota maxima. Eu portocala o trec 1 minut prin miere de albine fierbinte.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort « Nicole »