autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort de ciocolata cu blat de caise

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
5-6 oua, 350-400 g faina, 400 g gem de caise, 50 g nuca macinata, 20 g stafide brune, 2 lingurite esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 1 si 1/2 plic praf de copt, 50 ml ulei, 500 g ciocolata alba, 250 g ciocolata menaj amaruie, 4 linguri lapte praf, 2-3 lingurite miere, coloranti bio de fructe (rosu din visine, albastru din porumbe), 2 lingurite ness (50 ml cafea sau compot) pentru insiropat., 4-5 linguri gem de capsuni, bombonele, drageuri, perlute, etc. pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

29 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce compozitia devine omogena. Bateti spuma albusurile si amestecati-le usor cu aceasta compozitie, incorporand stafidele si nuca macinata.
Rasturnati compozitia in forma de copt unsa si tapetata cu faina si dati la cuptorul preincalzit la ~180 g (foc mediu) pentru 40-45 minute. Daca observati ca se arde putin deasupra acoperiti cu un capac, eventual dati focul putin mai mic.
Intre timp preparati doua creme de ciocolata: puneti in bain marie 250 g ciocolata alba iar cand se topeste luati vasul de pe oala cu apa clocotita si amestecati-o cu telul, cu un ou intreg, pana se omogenizeaza. Procedati la fel si cu ciocolata amaruie, dar adaugati si esenta de rom. Dupa ce s-a copt blatul lasati-l putin la racorit, scoateti-l din forma si taiati-l in trei.
Puneti o felie de blat pe platou, insiropati cu putina cafea, ness sau compot, ungeti-o cu una din creme, suprapuneti a doua felie de blat, insiropati si ungeti cu gem, cu crema a doua, apoi acoperiti cu ultima felie de blat. Pastrati 2-3 linguri din crema amaruie pentru marginea tortului. Puneti in bain marie ciocolata alba ramasa cu 4 linguri de apa. Cand se topeste omogenizati si turnati aceasta glazura de ciocolata peste tort, doar deasupra.
Amestecati laptele praf cu mierea pana obtineti un amestec omogen. Impartiti acest fondant in trei parti, apoi framantati fiecare parte cu cateva picaturi de colorant rosu, albastru, in cantitati diferite, pentru a obtine diferite nuante. Cu mana putin unsa formati diferite petale, fundite, bilute de diferite culori cu care decorati tortul dupa imaginatia dumneavoastra. Pentru ornat puteti folosi si bombonele, perlute, drageuri, etc.
Imbracati marginea tortului cu ciocolata neagra ramasa si dati-l la rece.
Am preparat acest tort pentru Andrei, de ziua lui de nastere. Puteti vedea cateva din fazele de preparare in filmuletul de mai jos.
Pe marginea tortului puteti sa mai puneti nuca macinata, bombonele sau putina glazura alba in care adaugati cateva picaturi de colorant cu care sa faceti diferite modele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu blat de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de iaurt

Tort de ciocolata cu crema de iaurt

1. Blatul il preparam astfel: rupem ciocolata bucati si o topim la bain-marie impreuna cu untul pana

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Apoi punem apa si uleiul. Incorporam praful de copt si esenta. La

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    eliza (Bucatar) , 20 mai 2011

    esti asa creativa ,la fel e si fica mea de 11 sprazece ani ea sta pe saitul asta non stop si in bucatarie gateste tot feluri de retete woow , l si la multi ani andrei ,super idei va felicit pe amandoi din partea mea

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

    Arata super!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte bun si foarte frumos Doina, se vede mana de artist, tot timpul esti invadata de iedei, felicitari!

    • Fara foto

      Monica18 , 29 aprilie 2010

      o adevarata frumusete! felicitari pt rabdare!!!!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Nota 10,pentru tort si pentru prezentare.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Toate bune si frumoase...dar ornarea ma depaseste,nefiind un punct forte al meu,si chiar daca ar fi fost ,nu cred ca as putea avea atata rabdare si atata imaginatie cat ai avut tu...nota 11 si inca o data multe felicitari din partea mea...poate intr-o zi o sa reusesc sa fac si eu retete la standardul tau...acumsunt la faza de exersare...!

    • Fara foto

      Nadia , 16 martie 2010

      Felicitari! In concediu vom viziona filme cu torturile tale. Multumim. Arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Felicitari! Arata super.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Pentru ca nu se vede filmuletul, l-am postat si pe youtube. Daca doriti, il puteti vedea accesand urmatorul link: http://www.youtube.com/watch?v=GFc6M7_sVjA

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      doamne cum arata ! Nu o sa reusesc niciodata sa fac asemenea decoruri...felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

29 voturi

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 350-400 g faina
  • 400 g gem de caise
  • 50 g nuca macinata
  • 20 g stafide brune
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 500 g ciocolata alba
  • 250 g ciocolata menaj amaruie
  • 4 linguri lapte praf
  • 2-3 lingurite miere
  • coloranti bio de fructe (rosu din visine
  • albastru din porumbe)
  • 2 lingurite ness (50 ml cafea sau compot) pentru insiropat.
  • 4-5 linguri gem de capsuni
  • bombonele
  • drageuri
  • perlute
  • etc. pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

eliza (Bucatar)

esti asa creativa ,la fel e si fica mea de 11 sprazece ani ea sta pe saitul asta non stop si in bucatarie gateste tot feluri de retete woow , l si la multi ani andrei ,super idei va felicit pe amandoi din partea mea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cuib de oua