Tort de ciocolata cu blat de caise

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu blat de caise

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 350-400 g faina
  • 400 g gem de caise
  • 50 g nuca macinata
  • 20 g stafide brune
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 500 g ciocolata alba
  • 250 g ciocolata menaj amaruie
  • 4 linguri lapte praf
  • 2-3 lingurite miere
  • coloranti bio de fructe (rosu din visine, albastru din porumbe)
  • 2 lingurite ness (50 ml cafea sau compot) pentru insiropat.
  • 4-5 linguri gem de capsuni
  • bombonele, drageuri, perlute, etc. pentru decor

Mod de preparare

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce compozitia devine omogena. Bateti spuma albusurile si amestecati-le usor cu aceasta compozitie, incorporand stafidele si nuca macinata.

Rasturnati compozitia in forma de copt unsa si tapetata cu faina si dati la cuptorul preincalzit la ~180 g (foc mediu) pentru 40-45 minute. Daca observati ca se arde putin deasupra acoperiti cu un capac, eventual dati focul putin mai mic.

Intre timp preparati doua creme de ciocolata: puneti in bain marie 250 g ciocolata alba iar cand se topeste luati vasul de pe oala cu apa clocotita si amestecati-o cu telul, cu un ou intreg, pana se omogenizeaza. Procedati la fel si cu ciocolata amaruie, dar adaugati si esenta de rom. Dupa ce s-a copt blatul lasati-l putin la racorit, scoateti-l din forma si taiati-l in trei.

Puneti o felie de blat pe platou, insiropati cu putina cafea, ness sau compot, ungeti-o cu una din creme, suprapuneti a doua felie de blat, insiropati si ungeti cu gem, cu crema a doua, apoi acoperiti cu ultima felie de blat. Pastrati 2-3 linguri din crema amaruie pentru marginea tortului. Puneti in bain marie ciocolata alba ramasa cu 4 linguri de apa. Cand se topeste omogenizati si turnati aceasta glazura de ciocolata peste tort, doar deasupra.

Amestecati laptele praf cu mierea pana obtineti un amestec omogen. Impartiti acest fondant in trei parti, apoi framantati fiecare parte cu cateva picaturi de colorant rosu, albastru, in cantitati diferite, pentru a obtine diferite nuante. Cu mana putin unsa formati diferite petale, fundite, bilute de diferite culori cu care decorati tortul dupa imaginatia dumneavoastra. Pentru ornat puteti folosi si bombonele, perlute, drageuri, etc.

Imbracati marginea tortului cu ciocolata neagra ramasa si dati-l la rece.

Am preparat acest tort pentru Andrei, de ziua lui de nastere. Puteti vedea cateva din fazele de preparare in filmuletul de mai jos.

Pe marginea tortului puteti sa mai puneti nuca macinata, bombonele sau putina glazura alba in care adaugati cateva picaturi de colorant cu care sa faceti diferite modele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura