autor:

Doina  Varga

» » Torturi

Tort de ciocolata cu blat de capsuni

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
4-5 oua, 350-400 g faina, 450 g gem de capsuni, 50 g nuca macinata, 20 g stafide aurii, 4 lingurite esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 1 si 1/2 plic praf de copt, 50 ml ulei, 150 g ciocolata alba, 600 g ciocolata menaj amaruie, 1 lingura lapte praf, 1 lingurita miere, colorant bio de fructe (albastru din porumbe, rosu din visinata sau esenta de visine), 2 lingurite ness (50 ml cafea sau compot) pentru insiropat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron gemul, 3 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce compozitia devine omogena. Bateti spuma albusurile si amestecati-le usor cu aceasta compozitie, incorporand stafidele si nuca macinata.
Rasturnati compozitia in forma de copt unsa si tapetata cu faina si dati la cuptorul preincalzit la ~180 g (foc mediu) pentru 40-45 minute. Daca observati ca se arde putin deasupra acoperiti cu un capac, eventual dati focul putin mai mic.
Am presarat si deasupra blatului o mana de stafide. Incercati cu un pai daca este copt.
Intre timp preparati crema de ciocolata: puneti in bain marie 400 g ciocolata amaruie iar cand se topeste luati vasul de pe oala cu apa clocotita si amestecati-o cu telul, cu doua oua intregi si esenta de rom pana se omogenizeaza. . Dupa ce s-a copt blatul lasati-l putin la racorit, scoateti-l din forma si taiati-l in trei.
Puneti o felie de blat pe platou, insiropati cu putina cafea, ness sau compot, ungeti-o cu crema, suprapuneti a doua felie de blat, insiropati si ungeti cu gemul ramas, cu crema, apoi acoperiti cu ultima felie de blat si insiropati putin. Puneti in bain marie ciocolata amaruie ramasa cu 4 linguri de apa. Cand se topeste omogenizati si turnati aceasta glazura de ciocolata peste tort. Intindeti-o cu o spatula deasupra si lateral. Puneti in bain marie ciocolata alba cu 2-3 linguri de visinata, gem de capsuni sau apa si cateva picaturi de esenta de visine. Cand se topeste omogenizati cu un tel si turnati-o in fir subtire ca un ajur pe marginile tortului si putin deasupra, doar pe margine.
Amestecati laptele praf cu mierea pana obtineti un amestec omogen, apoi framantati cu cateva picaturi de colorant albastru. Cu mana putin unsa formati diferite petale, fundite, bilute cu care decorati tortul dupa imaginatia dumneavoastra. Eu am facut o floare mai mare cu petale lunguiete albastru deschis, apoi am mai pus o picatura de colorant in fondantul ramas si am facut niste petale albastru mai inchis. Deasupra am format niste petale din glazura roz si bilute din glazura bleu.
Am facut si acest tort pentru Andrei de ziua lui pentru ca a avut 20 de invitati in doua ture si nu ajungea un singur tort. Nu pot sa imi dau seama care a fost mai bun, fiecare in felul lui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu blat de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Piersicile spalate se feliaza si se dau deoparte; Uoale,le batem bine cu zaharul pana devin o crema

5 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Cred ca a fost un deliciu!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Gustos, frumos ornat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Nemaipomenit!

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata super!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      O minunatie de tort.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      delicios si arata super

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Arata minunat! Sunt convinsa ca este foarte bun!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun si arata super, Doinita! L-ati mancat? Veneam si eu la o portie.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      ce bine arata ,felicitari!!!!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Felicitari... Imi place cum arata !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Mmmmm ce apetisant este!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      vreau si eu!!!!!!!!!!felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Doina ,foarte frumos tortul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 4-5 oua
  • 350-400 g faina
  • 450 g gem de capsuni
  • 50 g nuca macinata
  • 20 g stafide aurii
  • 4 lingurite esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 150 g ciocolata alba
  • 600 g ciocolata menaj amaruie
  • 1 lingura lapte praf
  • 1 lingurita miere
  • colorant bio de fructe (albastru din porumbe
  • rosu din visinata sau esenta de visine)
  • 2 lingurite ness (50 ml cafea sau compot) pentru insiropat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca a fost un deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si cirese