Tort de ciocolata cu cirlionti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 225 g ciocolata amaruie rupta bucati mici, 4 oua, 2 linguri zahar, 100 g unt nesarat, 100 g faina, un praf de copt.
  • Crema neagra: 350 g ciocolata amaruie, 50 g unt nesarat, 300 ml frisca nebatuta, 2 linguri coniac.
  • Crema alba: 350 g ciocolata alba, bucati, 50 g unt nesarat, 300 ml frisca nebatuta.
  • Cirlionti de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie, cacao.

Mod de preparare

Ciocolata pentru blat se aseaza intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe mocnit si amestecati pina s-a topit. Se lasa la racit. Se bat albusele spuma tare, se adauga zaharul pentru blat si se bate in continuare. Se adauga galbenusele pe rind, faina, praful de copt si ciocolata racita. Se coace 45-50 min in tava tapetata. Se lasa sa se racesca 10 min in tava apoi se aseaza pe un gratar. Se taie rece in 3 straturi orizontale. Pentru crema de ciocolata maruie se pune ciocolata si untul intr-un castron desupra unei cratite cu apa ce fierbe la temperatura mica. Se amesteca pina se topeste si se lasa sa se racesca compozitia. Se bate frisca pina se ridica usor. Se incorporeaza o treime in amestecul de ciocolata. Se incorpozeaza frisca ramasa si coniacul. Se pune blatul in tava, se toarna crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se acopera cu stratul 2. Se face crema de ciocolata alba la fel ca si cea neagra dar fara coniac. Se toarna peste blat si se niveleaza. Se pune capacul tortului. Se da la frigider 5 ore. Pentru cirliontii de ciocolata se topeste ciocolata si se toarna pe o tava de copt intinsa. Se fac cirlionti tragind cu cutitul. Se pun la frigider si se aranjeaza pe tort in momentul servirii. Se presara cu cacao desupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise