autor:

autor

» » Torturi

Tort de ciocolata cu cirlionti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 225 g ciocolata amaruie rupta bucati mici, 4 oua, 2 linguri zahar, 100 g unt nesarat, 100 g faina, un praf de copt., Crema neagra: 350 g ciocolata amaruie, 50 g unt nesarat, 300 ml frisca nebatuta, 2 linguri coniac., Crema alba: 350 g ciocolata alba, bucati, 50 g unt nesarat, 300 ml frisca nebatuta., Cirlionti de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie, cacao.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ciocolata pentru blat se aseaza intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe mocnit si amestecati pina s-a topit. Se lasa la racit. Se bat albusele spuma tare, se adauga zaharul pentru blat si se bate in continuare. Se adauga galbenusele pe rind, faina, praful de copt si ciocolata racita. Se coace 45-50 min in tava tapetata. Se lasa sa se racesca 10 min in tava apoi se aseaza pe un gratar. Se taie rece in 3 straturi orizontale. Pentru crema de ciocolata maruie se pune ciocolata si untul intr-un castron desupra unei cratite cu apa ce fierbe la temperatura mica. Se amesteca pina se topeste si se lasa sa se racesca compozitia. Se bate frisca pina se ridica usor. Se incorporeaza o treime in amestecul de ciocolata. Se incorpozeaza frisca ramasa si coniacul. Se pune blatul in tava, se toarna crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se acopera cu stratul 2. Se face crema de ciocolata alba la fel ca si cea neagra dar fara coniac. Se toarna peste blat si se niveleaza. Se pune capacul tortului. Se da la frigider 5 ore. Pentru cirliontii de ciocolata se topeste ciocolata si se toarna pe o tava de copt intinsa. Se fac cirlionti tragind cu cutitul. Se pun la frigider si se aranjeaza pe tort in momentul servirii. Se presara cu cacao desupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cirlionti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fundita

Tort cu fundita

Se incinge cuptorul la 190˚C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
tort de ciocolata si frisca si mandarine

tort de ciocolata si frisca si mandarine

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 225 g ciocolata amaruie rupta bucati mici
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt nesarat
  • 100 g faina
  • un praf de copt.
  • Crema neagra: 350 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt nesarat
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri coniac.
  • Crema alba: 350 g ciocolata alba
  • bucati
  • 50 g unt nesarat
  • 300 ml frisca nebatuta.
  • Cirlionti de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie
  • cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort spiralat