autor:

husni

» » Torturi

Tort de ciocolata cu cognac

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2012

Ingrediente
Blat, -6 oua, -100 g faina, -50 g amidon, -2 linguri cacao, -1 lingura rom, -1 lingurita praf de copt, -3 linguri apa, -3 linguri cognac, -esenta de vanilie(dupa gust), , Sirop, -100 ml apa, -2 linguri zahar, -50-75 ml cognac, , Crema(un fel de “ganache”), , -300 g de ciocolata(amaruie,cu lapte…………), -400 ml de frisca lichida, -3-4 lingurite de Nescafe, -cca 25 ml cognac

Dificultate: Medie Timp: 10h

4 voturi

Mod de preparare

Pt blat,se bat bine cele 6 albusuri;se pune zaharul,in timp ce batem albusurile.Apoi,se pune romul(zeama de lamiie).Cind zaharul e topit,se pun galbenusurile,vanilla.Se mixeaza bine;se adauga,apoi,apa si cognacul.Se mixeaza.Cind totul e omogen,se adauga faina,cernuta de 3 ori,cu praful de copt si cacaua.Se mesteca totul,cu o lingura de lemn.Cind este omogen,se toarna intr-o tava,de tort,cu diametrul de cca 26 cm.Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina,sau se foloseste hirtie de copt.
Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mic sau mediu,cca 35 minute.
Cind e gata,se lasa cam 10 minute in tava,sa se raceasca,putin,apoi,se pune pe o forma intinsa.

Sirop
Pt.sirop,se fierbe apa cu zaharul;dupa ce fierbe,se ia de pe foc si se adauga cognacul.

Crema
Pt.crema, frisca lichida se pune intr-o cratita,pe baie de aburi,amestecind,aproape tot timpul;cind e f.fierbinte,se adauga ciocolata rasa si nesul;se amesteca pina se omogenizeaza,apoi se pune cratita direct pe foc mediu si se fierbe cca 4-5 minute,amestecind tot timpul.Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca;cind e rece,se pune in frigider.Se lasa(in frigider) cca 5-6 ore.Apoi se bate(ca frisca);se va face o crema spumoasa.Acum,se pune cognacul.incetul,cu incetul,mixind.

Asamblare
Blatul,rece,se taie in 3 parti(pe orizontal).
Ca sa nu murdarim platoul pe care punem tortul,procedam asa:taiem un patrat,cu dimensiunile platoului,pe care asamblam tortul.Acest patrat,il taiem in 4;se obtin 4 triunghiuri.Aceste triunghiuri,le asezam pe platou, lasind mijlocul platoului fara hirtie(vezi poza nr 7).
Prima parte de blat,o punem pe platou(peste hirtie);se insiropeaza cu 1/3 din sirop,apoi se unge cu jumatate din crema.Peste,se pune a 2-a parte de tort;se insiropeaza si acesta cu 1/3 din sirop si se unge cu ultima jumatate de crema.Apoi,punem ultima parte de blat;se insiropeaza cu ultima parte de sirop.Se imbraca tortul in frisca si se orneaza dupa gust.
Acum,scoate cele 4 triunghiuri,unul cite unul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cognac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

1. Aluatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cremos cu fructe

Tort cremos cu fructe

Se curăţă ananasul şi se taie cuburi. Gelatina se dizolvă în 100 ml apă. Se separă gălbenuşurile

0 voturi    3 comentarii
20 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Bogdanovic , 08 septembrie 2014

    cred ca este foarte gustos !!!mmmm

  • Fara foto

    Andy Jenner , 22 martie 2014

    cred ca este foarte gustos !!!mmmm

  • Fara foto

    Mario Wolf , 22 martie 2014

    halo cit zahar ne trebuie pentru blat

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      felicitari, minunata explicatie

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Draga mea, m-ai dat gata cu aceasta reteta...Am salvat-o...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Un deliciu precis!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2012

      Ce de arome!!! mi-a fost dor de delicatesele tale, pupici:)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

      Arata foarte bineee!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

      Salvat la delicatese!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

10h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -100 g faina
  • -50 g amidon
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingura rom
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri apa
  • -3 linguri cognac
  • -esenta de vanilie(dupa gust)
  • Sirop
  • -100 ml apa
  • -2 linguri zahar
  • -50-75 ml cognac
  • Crema(un fel de “ganache”)
  • -300 g de ciocolata(amaruie,cu lapte…………)
  • -400 ml de frisca lichida
  • -3-4 lingurite de Nescafe
  • -cca 25 ml cognac

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

susu (Chef de cuisine)

felicitari, minunata explicatie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT RECE
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania