Tort de ciocolata cu cognac

Timp pregatire
600 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu cognac

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -100 g faina
  • -50 g amidon
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingura rom
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri apa
  • -3 linguri cognac
  • -esenta de vanilie(dupa gust)
  • Sirop
  • -100 ml apa
  • -2 linguri zahar
  • -50-75 ml cognac
  • Crema(un fel de “ganache”)
  • -300 g de ciocolata(amaruie,cu lapte…………)
  • -400 ml de frisca lichida
  • -3-4 lingurite de Nescafe
  • -cca 25 ml cognac

Mod de preparare

Pt blat,se bat bine cele 6 albusuri;se pune zaharul,in timp ce batem albusurile.Apoi,se pune romul(zeama de lamiie).Cind zaharul e topit,se pun galbenusurile,vanilla.Se mixeaza bine;se adauga,apoi,apa si cognacul.Se mixeaza.Cind totul e omogen,se adauga faina,cernuta de 3 ori,cu praful de copt si cacaua.Se mesteca totul,cu o lingura de lemn.Cind este omogen,se toarna intr-o tava,de tort,cu diametrul de cca 26 cm.Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina,sau se foloseste hirtie de copt.

Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mic sau mediu,cca 35 minute.

Cind e gata,se lasa cam 10 minute in tava,sa se raceasca,putin,apoi,se pune pe o forma intinsa.

Sirop

Pt.sirop,se fierbe apa cu zaharul;dupa ce fierbe,se ia de pe foc si se adauga cognacul.

Crema

Pt.crema, frisca lichida se pune intr-o cratita,pe baie de aburi,amestecind,aproape tot timpul;cind e f.fierbinte,se adauga ciocolata rasa si nesul;se amesteca pina se omogenizeaza,apoi se pune cratita direct pe foc mediu si se fierbe cca 4-5 minute,amestecind tot timpul.Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca;cind e rece,se pune in frigider.Se lasa(in frigider) cca 5-6 ore.Apoi se bate(ca frisca);se va face o crema spumoasa.Acum,se pune cognacul.incetul,cu incetul,mixind.

Asamblare

Blatul,rece,se taie in 3 parti(pe orizontal).

Ca sa nu murdarim platoul pe care punem tortul,procedam asa:taiem un patrat,cu dimensiunile platoului,pe care asamblam tortul.Acest patrat,il taiem in 4;se obtin 4 triunghiuri.Aceste triunghiuri,le asezam pe platou, lasind mijlocul platoului fara hirtie(vezi poza nr 7).

Prima parte de blat,o punem pe platou(peste hirtie);se insiropeaza cu 1/3 din sirop,apoi se unge cu jumatate din crema.Peste,se pune a 2-a parte de tort;se insiropeaza si acesta cu 1/3 din sirop si se unge cu ultima jumatate de crema.Apoi,punem ultima parte de blat;se insiropeaza cu ultima parte de sirop.Se imbraca tortul in frisca si se orneaza dupa gust.

Acum,scoate cele 4 triunghiuri,unul cite unul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise