Reteta postata pe: 03 iunie 2010
Ingrediente
1 blat de tort din ciocolata., 2 borcane de crema de castane., 2 borcane de cirese in suc de cirese., 1 cutie de frisca lichida Hulala(500 ml)., 2 pliculete de ciocolata-glazura., 300 gr nuca taiata cu un cutit., cateva linguri de zahar brut din trestie de zahar,ptr frisca si sirop., 50 ml lichior amaretto ptr sirop.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Mai intai pregatim crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si frisca Hulala,la care am adaugat 4 linguri de zahar brut,dupa care o vom baga la frigider.Pregatim siropul pentru insiropat blaturile.Eu am facut din 250 ml apa,la care am adaugat 4 sau 5 linguri de zahar brut,depinde de gustul fiecaruia.Punem ibricul pe foc pana ce se dizolva bine zaharul si la urma adaugam se 50 ml lichior Amaretto.Trecem la insiroparea blaturilor,adaugam crema din abundenta si peste crema venim si cu un strat generos de nuca,macinata sau taiata cu un cutitul.Eu am taiat nuca cu un cutit deoarece ne place sa fie un pic mai mare,nu macinata fin.Dupa ce am insiropat si pus crema si nuca,deasupra punem si glazura de ciocolata,frisca si ciresele din borcan.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de castane" nu uita sa-i faci un
review
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul
20 voturi
6 comentarii
2h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
angy (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Prezentare de nota 10,iar gustul cremei de castane cred ca este o nebunie!Felicitari!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Multumesc tuturor fetelor, pentru comentariile facute.
husni (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Un deliciu,Carmen !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Simplu si foarte frumos decorat.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Delicios si decorat cu mult gust!*****
Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Aceasta reteta imi aduce aminte de aromele copilariei, de retetele inedite ale mamei mele! Foarte frumos!!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Super !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Arata minunat!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Un tort delicios. Felicitari!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Aratã super !delicios cu crema de castane,felicitãri!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Multumesc tuturor pentru comentarii.Draga mea Sidy,acelea sunt cirese in borcan confiate spun ei in suc propriu de cirese.Sunt cirese de ornat tortul speciale care se gasesc la Carrefour.
flory avram (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
Excelent,ador crema de castane,felicitari!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
O bunatate tortuletul tau...
Sidy (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Carmen ce bunatate ai facut aici !!! Delicios tort...as gusta si eu un pic , mai ales sa vad cum merge pireul de castane cu visinele....Cred ca minunat.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Foarte frumos!