autor:

Licuta Marin

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata cu crema de iaurt

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua, 100 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao, 100 gr unt, 100 gr zahar, 140 gr faina, 1/2 lingurita praf de copt, un praf de sare, , Pentru sirop:, 200 ml apa, 3 linguri cu zahar, esenta de vanilie, o lingura de rom, , Pentru crema:, 200 gr iaurt gras, 250 gr mascarpone, 100 ml frisca lichida cu grasime minim 30%, 4 linguri cu zahar pudra, 150 gr fructe de padure congelate, un plic de gelatina, esenta de vanilie, , Pentru glazura:, 150 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao, 50 ml frisca lichida cu minim 30% grasime, 50 gr unt, , Pentru ornat:, fulgi de ciocolata, fructe de padure

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1. Blatul il preparam astfel: rupem ciocolata bucati si o topim la bain-marie impreuna cu untul pana obtinem o compozitie neteda.



2. Batem ouale cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ciocolata topita, racorita in prealabil si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, pana se intaresc si nu mai curg din castron.



3. Adaugam in compozitia de ciocolata cate o lingura din albusurile batute, alternand cu o lingura de faina, amestecand usor sa nu se lase. La urma adaugam tot albusul ramas si amestecam usor. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt, si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de aproximativ 35-40 de minute. Scoatem blatul pe un gratat si il lasam sa se racesca.



4. Intre timp preparam crema asfel: batem crema mascarpone cu zaharul pudra, apoi adaugam iaurtul. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa pentru 10 minute, dupa care o punem la bain-marie sa se topeasca, dar fara sa fiarba. Dupa ce s-a topit o adaugam peste crema cu iaurt si mixam cu mixerul pana se omogenizeaza. Din momentul acesta folosim pentru amestecat o lingura. Adaugam fructele de padure asa cum sunt ele congelate, esenta de vanilie si la urma frisca batuta bat. Frisca o indulcim cu o lingura de zahar pudra in momentul in care o batem.



5. Ca tortul sa iasa drept deasupra, taiem partea bombata si o dam deoparte. Blatul ramas il taiem in trei si il insiropam cu siropul preparat astfel: fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute pana obtinem un sirop, apoi lasam sa se racesca si adaugam esenta de vanilie si romul.



6. Asamblam tortul astfel: luam o forma detasabila cu diametrul de 18 cm si asezam primul blat (fiindca partea de jos a blatului este mai estetica o lasam pentru pus deasupra si dedesupt punem parte de sus). Peste primul blat asezam jumatate din crema, apoi adaugam cel de-al doilea blat si pe el crema ramasa. Deasupra asezam ultimul blat, imbracam cu o folie si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore. Eu l-am lasat o noapte.



7. Il scoatem din forma detasabila si il ornam cu glazura de ciocolata facuta astfel: topim ciocolata pe bain marie, apoi adaugam frisca lichida si la urma untul. Amestecam bine pana se incorporeaza. Turnam glazura peste tort niveland-o cu o spatula iar deasupra facem modele in forma de valuri, ajutandu-ne de o lingurita. Pe margine lipim fulgi de ciocolata si deasupra punem cateva fructe de padure.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de fructe in forma de peste

Tort de fructe in forma de peste

Blat: 8 albusuri + putina sare se bat foarte bine, apoi se adauga zaharul. Dupa ce s-a topit bine

5 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort cu straturi verticale

Tort cu straturi verticale

Unul din blaturile rotunde de cacao se pune pe platou.Se insiropeaza cu siropul de la dulceata de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • o lingura de rom
  • Pentru crema:
  • 200 gr iaurt gras
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida cu grasime minim 30%
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 150 gr fructe de padure congelate
  • un plic de gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
  • 50 ml frisca lichida cu minim 30% grasime
  • 50 gr unt
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata
  • fructe de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt