Tort de ciocolata cu etaj

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu etaj

Ingrediente

  • 12 oua; 500 g zahar, coaja rasa lamaie/portocala, esenta rom, 2 linguri ulei, cacao 2 linguri, faina cat cuprinde
  • ( pentru 2 blaturi, adica ingredientele se injumatatesc si iese cate un blat)
  • Crema: 5-6 oua, 40 g unt, 1 lingura faina, 2 linguri cacao, 5-6 linguri zahar, esenta rom, 500 ml lapte
  • Ornat: frisca, ciocolata rasa, glazura de ciocolata.

Mod de preparare

Un blat: se separa 6 oua, se bat albusurile spuma bine, se adauga treptat galbenusurile, se bate, apoi se adauga treptat zaharul si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam praf de copt, 1 lingura ulei, esenta de rom, coaja rasa de lamaie/portocala si faina cat cuprinde si 1 lingura cacao.

Se pune la cuptor la foc mediu aprox 40 de minute , incercand din cand in cand cu o scobitoare.

Se pune intr-o forma dorita, patrata, rotunda sau ovala mai mare.

Se opreste focul si se mai lasa la cuptor cateva minute

Se scoate si se pregateste urmatorul blat in acelasi mod, dar se va pune la cuptor intr-un vas ceva mai mic cu cativa cm.

Se lasa la racit cateva ore

Se prepara crema astfel: se pune laptele pe baie de aburi la fiert.

Intre timp amestecam galbenusurile cu tot atatea linguri d ezahar cate galbenusuri avem: 5 sau 6, se amesteca bine pana devine o spuma cu zaharul topit.

Se bat albusurile spuma.

Cand fierbe laptele, se adauga spuma de galbenusuri, amestecand bine, pana s eingroasa un pic, apoi adaugam albusurile spuma. Cand s-a format o crema de o anume consistenta, adaugam untul, cacao si faina (dizolvata in prealabil cu lapte). La final cand e gata, adaugam esenta de rom

Lasam sa se raceasca.

Daca dorim sa fie tortul mai moale, insiropat, putem insiropa sau daca nu umplem blaturile cu crema mai calda.

Vom obtine din fiecare blat aprox 3-4 felii.

Blatul mai mare va veni jos, iar deasupra cel mai mic.

Dupa ce taiam blaturile, punem crema, pana se formeaza la final tortuletul cu 2 etaje.

Lasam la rece, dupa care facem o glazura de ciocolata si imbracam tortul, lasam iarasi la rece, ornam apoi cu moturi d efrisca si ciocolata rasa.

Pofta mare!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise