autor:

blancaady

» » Torturi

Tort de ciocolata cu etaj

Autor: blancaady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: blancaady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
12 oua 500 g zahar, coaja rasa lamaie/portocala, esenta rom, 2 linguri ulei, cacao 2 linguri, faina cat cuprinde, ( pentru 2 blaturi, adica ingredientele se injumatatesc si iese cate un blat), Crema: 5-6 oua, 40 g unt, 1 lingura faina, 2 linguri cacao, 5-6 linguri zahar, esenta rom, 500 ml lapte, Ornat: frisca, ciocolata rasa, glazura de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Un blat: se separa 6 oua, se bat albusurile spuma bine, se adauga treptat galbenusurile, se bate, apoi se adauga treptat zaharul si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam praf de copt, 1 lingura ulei, esenta de rom, coaja rasa de lamaie/portocala si faina cat cuprinde si 1 lingura cacao.
Se pune la cuptor la foc mediu aprox 40 de minute , incercand din cand in cand cu o scobitoare.
Se pune intr-o forma dorita, patrata, rotunda sau ovala mai mare.
Se opreste focul si se mai lasa la cuptor cateva minute
Se scoate si se pregateste urmatorul blat in acelasi mod, dar se va pune la cuptor intr-un vas ceva mai mic cu cativa cm.
Se lasa la racit cateva ore
Se prepara crema astfel: se pune laptele pe baie de aburi la fiert.
Intre timp amestecam galbenusurile cu tot atatea linguri d ezahar cate galbenusuri avem: 5 sau 6, se amesteca bine pana devine o spuma cu zaharul topit.
Se bat albusurile spuma.
Cand fierbe laptele, se adauga spuma de galbenusuri, amestecand bine, pana s eingroasa un pic, apoi adaugam albusurile spuma. Cand s-a format o crema de o anume consistenta, adaugam untul, cacao si faina (dizolvata in prealabil cu lapte). La final cand e gata, adaugam esenta de rom
Lasam sa se raceasca.
Daca dorim sa fie tortul mai moale, insiropat, putem insiropa sau daca nu umplem blaturile cu crema mai calda.
Vom obtine din fiecare blat aprox 3-4 felii.
Blatul mai mare va veni jos, iar deasupra cel mai mic.
Dupa ce taiam blaturile, punem crema, pana se formeaza la final tortuletul cu 2 etaje.
Lasam la rece, dupa care facem o glazura de ciocolata si imbracam tortul, lasam iarasi la rece, ornam apoi cu moturi d efrisca si ciocolata rasa.
Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu etaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Se prepara crema dupa instuctiunile de pe plic,biscuitii se inmoaie in lapte si se aseaza pe o tava

14 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu cacao

Tort cu cacao

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

8 voturi    9 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Bun,bun.....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Un deliciuuuu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Frumosssss!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      Imi place cum arată!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      si eu prepar aceasta crema fiarta doar cu unele modificari:cand s-a racit crema ,iau cate 1 lingura si o amestec in unt si pun putina lamaie . Preparata astfel crema va fi mai untoasa si nu va avea aspectul de budinca !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

      Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Merita incercata aceasta reteta,foarte bine arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • 12 oua 500 g zahar
  • coaja rasa lamaie/portocala
  • esenta rom
  • 2 linguri ulei
  • cacao 2 linguri
  • faina cat cuprinde
  • ( pentru 2 blaturi
  • adica ingredientele se injumatatesc si iese cate un blat)
  • Crema: 5-6 oua
  • 40 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahar
  • esenta rom
  • 500 ml lapte
  • Ornat: frisca
  • ciocolata rasa
  • glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de blancaady
Cremsnit gustos

Cremsnit gustos

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Tort aniversar "cioco"

Tort aniversar "cioco"

Se fac 2 blaturi astfel: se impart ingredientele in mod egal. Se face primul blat de cacao: 3 oua

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Bun,bun.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Bolo de ananas (Tort de ananas)