autor:

blancaady

» » Torturi

Tort de ciocolata cu etaj

Autor: blancaady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: blancaady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
12 oua 500 g zahar, coaja rasa lamaie/portocala, esenta rom, 2 linguri ulei, cacao 2 linguri, faina cat cuprinde, ( pentru 2 blaturi, adica ingredientele se injumatatesc si iese cate un blat), Crema: 5-6 oua, 40 g unt, 1 lingura faina, 2 linguri cacao, 5-6 linguri zahar, esenta rom, 500 ml lapte, Ornat: frisca, ciocolata rasa, glazura de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Un blat: se separa 6 oua, se bat albusurile spuma bine, se adauga treptat galbenusurile, se bate, apoi se adauga treptat zaharul si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam praf de copt, 1 lingura ulei, esenta de rom, coaja rasa de lamaie/portocala si faina cat cuprinde si 1 lingura cacao.
Se pune la cuptor la foc mediu aprox 40 de minute , incercand din cand in cand cu o scobitoare.
Se pune intr-o forma dorita, patrata, rotunda sau ovala mai mare.
Se opreste focul si se mai lasa la cuptor cateva minute
Se scoate si se pregateste urmatorul blat in acelasi mod, dar se va pune la cuptor intr-un vas ceva mai mic cu cativa cm.
Se lasa la racit cateva ore
Se prepara crema astfel: se pune laptele pe baie de aburi la fiert.
Intre timp amestecam galbenusurile cu tot atatea linguri d ezahar cate galbenusuri avem: 5 sau 6, se amesteca bine pana devine o spuma cu zaharul topit.
Se bat albusurile spuma.
Cand fierbe laptele, se adauga spuma de galbenusuri, amestecand bine, pana s eingroasa un pic, apoi adaugam albusurile spuma. Cand s-a format o crema de o anume consistenta, adaugam untul, cacao si faina (dizolvata in prealabil cu lapte). La final cand e gata, adaugam esenta de rom
Lasam sa se raceasca.
Daca dorim sa fie tortul mai moale, insiropat, putem insiropa sau daca nu umplem blaturile cu crema mai calda.
Vom obtine din fiecare blat aprox 3-4 felii.
Blatul mai mare va veni jos, iar deasupra cel mai mic.
Dupa ce taiam blaturile, punem crema, pana se formeaza la final tortuletul cu 2 etaje.
Lasam la rece, dupa care facem o glazura de ciocolata si imbracam tortul, lasam iarasi la rece, ornam apoi cu moturi d efrisca si ciocolata rasa.
Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu etaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Brownie cu cireşe

Brownie cu cireşe

1. Dăm drumul la cuptor. Ciocolata şi untul se topesc împreună la bain marie. 2. Folosind robotul

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

Asa ca dragilor preincalziti cuptorul la 180 grade. Asta asa ca de antrenament si va apucati serios

5 voturi    3 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Bun,bun.....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Un deliciuuuu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Frumosssss!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      Imi place cum arată!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      si eu prepar aceasta crema fiarta doar cu unele modificari:cand s-a racit crema ,iau cate 1 lingura si o amestec in unt si pun putina lamaie . Preparata astfel crema va fi mai untoasa si nu va avea aspectul de budinca !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

      Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Merita incercata aceasta reteta,foarte bine arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 12 oua 500 g zahar
  • coaja rasa lamaie/portocala
  • esenta rom
  • 2 linguri ulei
  • cacao 2 linguri
  • faina cat cuprinde
  • ( pentru 2 blaturi
  • adica ingredientele se injumatatesc si iese cate un blat)
  • Crema: 5-6 oua
  • 40 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahar
  • esenta rom
  • 500 ml lapte
  • Ornat: frisca
  • ciocolata rasa
  • glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de blancaady
Cremsnit gustos

Cremsnit gustos

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Tort aniversar "cioco"

Tort aniversar "cioco"

Se fac 2 blaturi astfel: se impart ingredientele in mod egal. Se face primul blat de cacao: 3 oua

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Bun,bun.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
No-bake cheesecake