Tort de ciocolata cu fluturi albi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu fluturi albi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr miez de nuca macinat fin
  • 100 gr faina
  • 2 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata (100 gr amaruie, 100 gr cu lapte)
  • 200 ml frisca
  • 1-2 linguri de cognac
  • Figurine de ciocolata: 200 gr cicolata alba topita

Mod de preparare

Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul la temperatura camerei spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Nucile date prin rasnita de cafea se amesteca cu faina cernuta de doua ori impreuna cu praful de copt. La compozitia de unt batuta se adauga galbenusurile pe rand si se freaca dupa fiecare. Se amesteca compozitia de unt cu ciocolata care a fost rupta bucatele si topita la bain marie apoi se adauga faina si la urma albusurile spuma. Se incorporeaza albusurile spuma amestecand de jos in sus.Se unge o forma cu ulei si se pune hartie de copt. Se da la cuptor aproximativ 40 minute cu focul foarte mic. Se introduce o scobitoare in blat si daca iese curata, fara aluat, este gata. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca. Se pregateste glazura punand frisca pe foc foarte mic si adaugand ciocolata rupta bucatele. Se amesteca mereu pana la topire. Frisca nu trebuie sa fiarba. In glazura se pune cognacul si se amesteca. Se toarna asa calduta in mijlocul blatului lasand sa se scurga bine sa acopere si marginile lui. Nu se niveleaza cu nimic. Glazura va curge frumos peste tot daca este pusa in mijloc. Se lasa blatul pe masa pana ajunge la temperatura camerei, abea apoi se baga la frigider. Pe o foaie de copt bine intinsa se deseneaza cu creionul diverse figurine. Se intoarce foaia invers pentru a nu patrunde creion in ciocolata . Se topeste ciocolata alba la bain marie si se umple un pos cu aceasta compozitie. Se traseaza diverse modele dupa imaginatie. Se lasa un pic pe masa iar apoi se baga in congelator. Se scot dupa cateva minute. Se desfac usor de pe hartie cu o spatula. Se aseaza frumos peste tort. Cine doreste poate desena direct pe tort cu glazura de ciocolata alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise