autor:

» » Torturi

Tort de ciocolata cu fructe

Autor: stoica mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stoica mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2012

Ingrediente
Blat:, - pandispan cu cacao din 5 oua, - pentru insiropat: lichior de zmeura/ capsunata sau de fructe de padure, Crema:, - 500 g ciocolata amaruie( eu am folosit Primola), - 200 ml smantana dulce, - 400 ml frisca, - jumatate de plic de gelatina, - fructe de padure( aproximativ o ceasca plina), - optional 2-3 linguri de capsunata sau lichior de fructe de padure/zmeura, , Pentru ornat:, - fructe de padure( aproximativ o farfurie adanca plina), - gelatina - 1 plic, - 2-3 linguri de lichior, - ciocolata alba si neagra(am folosit 1/2 pachet ciocolata alba si 1 pachet ciocolata cu lapte), - unt ( cate 20 grame pentru fiecare 100 g ciocolata)

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul se prepara dupa reteta de pandispan.
Crema se prepara simplu: ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu smantana si gelatina si apoi se lasa la racit. Atentie, nu trebuie sa dea in clocot, ci doar sa se topeasca ciocolata. Separat se bate frisca, proaspat scoasa de la rece( ideal e sa fie tinuta la frigider minim o zi inainte de a fi batuta). Se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Cand cele doua compozitii au temperaturi apropiate, se omogenizeaza, punand putin cate putin din crema de ciocolata in frisca. Se amesteca usor, pentru a pastra textura aerata. Este foarte important ca cele doua compozitii sa aiba temperaturi apropiate, altfel crema se va taia iremediabil. Cand crema este gata, se adauga cateva linguri de lichior.Se pregateste o forma de tort cu inel detasabil si se aseaza prima foaie de blat. Se insiropeaza cu 3-4 linguri de lichior si apoi se aseaza jumatate din crema. Se presara fructe de padure( eu am pus afine, zmeura si capsuni-buna combinatie ).Se continua apoi cu a doua foaie de blat, insiropata, crema si apoi ultima foaie de blat.
Eu am folosit fructe in stare proaspata dar puteti folosi si congelate, de zeama carora sa va folositi la prepararea gelatinei.
Astfel, am preparat gelatina dupa reteta de pe plic( Tort gelee de la Dr Oetker de culoarea zmeurii). Dupa ce am pregatit gelatina, am turnat-o in mijlocul fructelor. Gelatina se va scurge spre margini, acoperind fructele si eventualele goluri inestetice dintre ele.Se lasa la racit in forma pentru minim 3-4 ore si apoi se scoate din forma. Se poate lasa asa sau se poate orna pe lateral cu ciocolata. Eu am folosit o folie cu bule pentru un efect mai interesant. Ideea este geniala...efectul garantat...gasiti folia in magazine, sau daca va cumparati ceva electrocasnice, aveti garantat. Este acea folie cu bule pe care sigur daca ati avut nu v-ati putut abtine sa nu o pocniti intre degete :). Pentru inceput se taie o fasie putin mai inalta decat tortul si apoi se infasoara tortul pentru a masura diametrul acestuia. Se face un semn pe folie si se intinde pe masa, cu partea cu bule in sus.
Ciocolata se topeste la bain marie, cu unt (proportia de 20 g unt la 100 g ciocolata) si apoi se intinde pe folie. Eu am alternat ciocolata alba si neagra . Se lasa la racit. Se ruleaza in jurul tortului, apasand usor astfel incat ciocolata sa adere la tort. Se lasa la rece pana se intareste ciocolata si apoi se desprinde folia cu grija. Pare destul de complicat dar, dupa ce am facut o data, deja mi se pare simplu!
Pofta mare!!! Si....succes!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si fructe

Tort cu ciocolata si fructe

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios de ciocolata cu fructe

Tort delicios de ciocolata cu fructe

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul

1 vot    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • stoica mihaela (Chef de cuisine) , 16 mai 2012

    a fost foaaaarte delicios! merita incercat!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

    arata .... delicios!

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - pandispan cu cacao din 5 oua
  • - pentru insiropat: lichior de zmeura/ capsunata sau de fructe de padure
  • Crema:
  • - 500 g ciocolata amaruie( eu am folosit Primola)
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 400 ml frisca
  • - jumatate de plic de gelatina
  • - fructe de padure( aproximativ o ceasca plina)
  • - optional 2-3 linguri de capsunata sau lichior de fructe de padure/zmeura
  • Pentru ornat:
  • - fructe de padure( aproximativ o farfurie adanca plina)
  • - gelatina - 1 plic
  • - 2-3 linguri de lichior
  • - ciocolata alba si neagra(am folosit 1/2 pachet ciocolata alba si 1 pachet ciocolata cu lapte)
  • - unt ( cate 20 grame pentru fiecare 100 g ciocolata)

Raporteaza reteta

stoica mihaela (Chef de cuisine)

a fost foaaaarte delicios! merita incercat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu cu afine