Tort de ciocolata cu menta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu menta

Ingrediente

  • * Decorul pentru blat:
  • * 30 g faina
  • * 30 g zahar
  • * 30 g albus (1 albus de la un ou mediu)
  • * 30 g unt la temperatura camerei
  • * 10 g cacao
  • * Blat:
  • * 115 gr zahar
  • * 115 gr faina
  • * 3 oua
  • * Mousse-ul de menta:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 250 ml sirop natural de menta
  • * 350 g frisca lichida
  • * 15 g gelatina
  • * Sirop de zahar ars:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml apa
  • * 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • * Glazura de ciocolata:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 2 linguri lichior de ciocolata

Mod de preparare

Vom incepe cu decorul pentru blat.

Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao.

Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul.

Cu ajutorul unui pieptan de cofetarie,trasam linii de-a lungul foii de copt.

Bagam foaia cu decor la congelator,trebuie sa fie super inghetat.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecand de jos in sus.

Scoatem decorul bine inghetat de la congelator si turnam peste el aluatul pentru blat.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 10 minute.

Rasturnam blatul pe o suprafata abundent pudrata cu zahar,apoi taiem o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.

Imbracam cu fasia marginea cercului, avand grija ca decorul sa vina spre exterior, iar restul aluatului ramas il taiem in bucatele si le asezam la baza tortului.

Mousse de menta:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.

Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Sirop de zahar ars:

Zaharul il caramelizam dupa care il \"stingem\" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.Adaugam si lichiorul.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu frisca si cand ciocolata s-a topit complet dam deoparte si lasam sa se raceasca cateva minute, dupa care adaugam si lichiorul.

Asamblare:

Umplem tortul cu mousse si il dam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.

Lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei si cand este aproape rece o adaugam peste mousse.

Punem din nou la frigider pana se intareste si glazura.

Am ornat cu frisca si batoane de ciocolata cu crema de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise