autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort de ciocolata cu menta

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Decorul pentru blat:, * 30 g faina, * 30 g zahar, * 30 g albus (1 albus de la un ou mediu), * 30 g unt la temperatura camerei, * 10 g cacao, * Blat:, * 115 gr zahar, * 115 gr faina, * 3 oua, * Mousse-ul de menta:, * 200 g ciocolata alba, * 250 ml sirop natural de menta, * 350 g frisca lichida, * 15 g gelatina, * Sirop de zahar ars:, * 100 g zahar, * 100 ml apa, * 2-3 linguri lichior de ciocolata, * Glazura de ciocolata:, * 100 g ciocolata amaruie, * 200 ml frisca lichida, * 2 linguri lichior de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Vom incepe cu decorul pentru blat.

Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao.
Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul.

Cu ajutorul unui pieptan de cofetarie,trasam linii de-a lungul foii de copt.
Bagam foaia cu decor la congelator,trebuie sa fie super inghetat.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecand de jos in sus.

Scoatem decorul bine inghetat de la congelator si turnam peste el aluatul pentru blat.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 10 minute.

Rasturnam blatul pe o suprafata abundent pudrata cu zahar,apoi taiem o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.

Imbracam cu fasia marginea cercului, avand grija ca decorul sa vina spre exterior, iar restul aluatului ramas il taiem in bucatele si le asezam la baza tortului.

Mousse de menta:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Sirop de zahar ars:

Zaharul il caramelizam dupa care il \"stingem\" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.Adaugam si lichiorul.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu frisca si cand ciocolata s-a topit complet dam deoparte si lasam sa se raceasca cateva minute, dupa care adaugam si lichiorul.


Asamblare:

Umplem tortul cu mousse si il dam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.

Lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei si cand este aproape rece o adaugam peste mousse.

Punem din nou la frigider pana se intareste si glazura.

Am ornat cu frisca si batoane de ciocolata cu crema de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de ciocolata amaruie cu menta

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Tort cu ciocolata si menta

Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Foarte bun si demn de incercat !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Cred ca este un deliciu

Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • * Decorul pentru blat:
  • * 30 g faina
  • * 30 g zahar
  • * 30 g albus (1 albus de la un ou mediu)
  • * 30 g unt la temperatura camerei
  • * 10 g cacao
  • * Blat:
  • * 115 gr zahar
  • * 115 gr faina
  • * 3 oua
  • * Mousse-ul de menta:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 250 ml sirop natural de menta
  • * 350 g frisca lichida
  • * 15 g gelatina
  • * Sirop de zahar ars:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml apa
  • * 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • * Glazura de ciocolata:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 2 linguri lichior de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bun si demn de incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si branza