autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort de ciocolata cu mere

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
2 oua, 125g zahar, 50ml ulei, 50ml lapte, 2 linguri cacao, 1 plic hahar vanilat, o priza sare, 150g faina, 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, ½ plic praf de copt, Pentru crema:, 3 mere mari, 500ml apa, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf Tort-Gelee, 500ml frisca lichida, 3 linguri cacao, 3-4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri ciocolata rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 35 min

23 voturi

Mod de preparare

si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp pregatim merele si crema.Merele se curata de coaje si se scoate cotorul si se taie in doua.Se pun la fiert in 500ml apa cu 2-3 linguri zahar si 1 plic vanilie,se adauga merele si se lasa sa fiarba 10 minute.Atentie daca merele sunt mai moi nu le lasati prea mult la fiert.Se scot si se lasa in strecuratoare.Zeama se pastreaza.Se aseaza blatul pe un platou (sau in forma de tort) si se fixeaza de jur imprejur inelul formei.Se toarna 250g din zeama de la mere peste blat,apoi se repartizeaza merele taiate in doua pe blat.Se prepara o glazura de gelatina din praful Tort- Gelee,conform indicatiilor de pe pachet cu zeama ramasa-250ml-.Se toarna glazura peste fructe si se lasa sa se intareasca.
Crema:
Se bate frisca,adaugand 3 linguri cacao si 3-4 linguri de zahar(daca folositi frisca vegetala adaugati zahar mai putin,sau cum va place)si zaharul vanilat.Aceasta crema se repartizeaza uniform peste mere.Se da tortul la frigider pentru 2 ore.Se orneaza cu cele 2 linguri de ciocolata rasa.Sau ornati dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com Eu am facut blat de tort! Se

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Am recunoscut mana ta la tortul asta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine! Ce felie minunata de tort!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Voi incerca reteta ta . Pare interesanta

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Cred ca e bun tortuletul tau. Arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 35 min

23 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125g zahar
  • 50ml ulei
  • 50ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic hahar vanilat
  • o priza sare
  • 150g faina
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • ½ plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 3 mere mari
  • 500ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf Tort-Gelee
  • 500ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Am recunoscut mana ta la tortul asta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Eclair cu cappuccino si caramel