autor:

» » Torturi

Tort de ciocolata cu migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8-10 bucati): 175 g zahar, , 6 oua (separate galbenusurile de albusuri), , coaja rasa de la o portocala, , 1 varf de cutit sare, , 50 g faina, , 25 g cacao pudra, , 25 g zeamil (sau amidon), , 75 g migdale prajite, , tocate marunt., Pentru crema: 1 ou intreg, , 150 g zahar, , 15 g cacao pudra, , 25 g faina, , 275 g frisca batuta.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza 3 forme rotunde pentru tort (diametrul: 22 cm). Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si sarea, aproximativ 5 minute, pana ce devin spumoase.
Faina, pudra de cacao si zeamilul (amidonul) se amesteca si se incorporeaza putin cate putin in spuma de galbenusuri. Se bat albusurile, se ia mai intai putina spuma, se amesteca cu galbenusurile, dupa care se rastoarna compozitia peste restul de albusuri batute, se amesteca, foarte usor, cu lingura.
Se intinde aluatul in cele 3 forme unse si infainate si se coace 25-30 de minute in cuptorul incins.
Se desprind blaturile de pe margini cu un cutit, se rastoarna pe o hartie curata, peste care s-a presarat zahar, si se lasa 5 minute sa se raceasca.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul si se incorporeaza faina amestecata cu pudra de cacao si 150 ml apa. Se pune crema pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, amestecand intruna. Cand se ingroasa si devine neteda, se da de-o parte si se lasa sa se raceasca.
Se incorporeaza si frisca batuta in crema, se ung 2 blaturi, se aseaza toate 3 unul peste celalalt, si cu restul de crema se unge toata suprafata tortului. Pe margini, de jur imprejur, se presara migdalele prajite si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort de ciocolata cu migdale

Tort de ciocolata cu migdale

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 bucati): 175 g zahar
  • 6 oua (separate galbenusurile de albusuri)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 varf de cutit sare
  • 50 g faina
  • 25 g cacao pudra
  • 25 g zeamil (sau amidon)
  • 75 g migdale prajite
  • tocate marunt.
  • Pentru crema: 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 15 g cacao pudra
  • 25 g faina
  • 275 g frisca batuta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chocolate Crumble cake