autor:

Piri Piri e Canela

» » Torturi

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
Blat:200gr unt, zahar si coaja rasa de la 1 lamaie, oua si 200gr faina,1 lingurita drojdie uscata,100gr nuci macinate sau taiate,100 gr stafide.Glazura si decorare:100 gr ciocolata culinara,9 linguri smantana lichida.Ciocolata alba rasa sau nuci si zahar vanelat.ciocolata alba rasa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele aparte.se adauga faina,albusele nuca si stafidele(trebuie trase prin faina),la sfarsit se adauga drojdia.2)Se unge o forma rotunda cu unt sise tapiteaza cu faina,se toarna blatul si se da la copt 40 min.3)Se pune la topit ciocolata cu smantana la foc mic pana se ingroasa amestecand incontinu.Se imbraca tortul si se orneaza cu nuci taiate sau ciocolata alba rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mac si glazura de lamaie

Tort cu mac si glazura de lamaie

1. Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi. 2. Coaja rasa de

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort inima cu afine si frisca

Tort inima cu afine si frisca

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    praf de copt,nu m-am exprimat bine.Scuze

  • Fara foto

    Angy , 19 februarie 2010

    DROJDIE SAU PRAF DE COPT?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:200gr unt, zahar si coaja rasa de la 1 lamaie, oua si 200gr faina,1 lingurita drojdie uscata,100gr nuci macinate sau taiate,100 gr stafide.Glazura si decorare:100 gr ciocolata culinara,9 linguri smantana lichida.Ciocolata alba rasa sau nuci si zahar vanelat.ciocolata alba rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja de portocala.Albusele se bat separat spuma.Galbenusele

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

praf de copt,nu m-am exprimat bine.Scuze

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort aperitiv Baneasa