autor:

» » Torturi

Tort de ciocolata cu ricotta

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Blat, 4 linguri de zahar, 4 oua la temperatura camerei, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, Sirop, 250 ml apa, 250 g zahar, 1 lingura de cacao, 1 lingurita de sirop de glucoza (optional), Crema, 1 pliculet de zahar vanilat, 300 g ricotta, 2 linguri de coaja de portocala, 2 linguri de zahar pudra, Montarea tortului, 150 g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor la 350°F. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se bat iar, pana se intaresc, ca la bezea. Se pun galbenusurile sparte si faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, de jos in sus sa nu iasa aerul din albusuri. Se pune blatul intr-o forma cu diametrul 16 cm unsa si tapetata cu faina. Se pune la copt aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a scos se lasa 5 minute in forma, se scoate, se lasa la racit, se taie in 3.Din cele 150 g de ciocolata se iau 60 de g si, pe o hartie de diametrul blatului se face un disc din ciocolata topita la bain marin. Problema e ca dureaza foarte mult pana se intareste si poate fi dezlipit de pe hartia de copt. O alta varianta este aceea de a unge cu ciocolata fundul tortului si de a-l da la frigider 10-15 minute pana se intareste.
Se pun la foc mic, intr-o craticioara non-stick, ingredientele pentru sirop. Cand incep sa fiarba se reduce temperatura astfel incat sa nu dea pe afara. In cazul in care nu aveti o craticioara din teflon trebuie amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.
Se rade coaja de la o portocala. Se amesteca branza ricotta cu coaja de portocala, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se gusta si se ajusteaza cantitatile dupa preferinta.
Se pune ciocolata ramasa sa se topeasca la bain marin. Pe un platou se pune discul de ciocolata (sau felia de blat cu fundul de ciocolata) si se insiropeaza cu o treime din sirop. Se pune jumatate din branza, apoi urmatoarea felie de tort, se insiropeaza. Se unge a doua felie de blat cu cealalta jumatate de crema peste care se pune ultima felie de blat care se insiropeaza. Peste tort se toarna ciocolata topita. Se poate decora cu flori din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de sirop de glucoza (optional)
  • Crema
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 300 g ricotta
  • 2 linguri de coaja de portocala
  • 2 linguri de zahar pudra
  • Montarea tortului
  • 150 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Eufrosina