Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie;
Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga ciocolata topita si racita,faina amestecata in prealabil cu praful de copt,ardeiul iute;
Omogenizati totul bine,turnati aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina,nivelati si introduceti tava cu tortul crud in frigider timp de 2 ore;
Dupa 2 ore,scoteti tortul din frigider,taiati smochinele in patru,dupa ce le-ati curatat de coaja,le asezati pe superficiu tortului,apasand putin,si introduceti in cuptor 150°C timp de 30';
Pudrati cu zahar farin si cacao,lasati la racit si serviti,va avea o consistenta mai moale in interior,o tenta de iute,un gust deosebit!
Smochinele pot fii inlocuite si cu pere,iar ardeiul eliminat asta in cazul in care nu agreati picantul!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii