Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie;
Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga ciocolata topita si racita,faina amestecata in prealabil cu praful de copt,ardeiul iute;
Omogenizati totul bine,turnati aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina,nivelati si introduceti tava cu tortul crud in frigider timp de 2 ore;
Dupa 2 ore,scoteti tortul din frigider,taiati smochinele in patru,dupa ce le-ati curatat de coaja,le asezati pe superficiu tortului,apasand putin,si introduceti in cuptor 150°C timp de 30';
Pudrati cu zahar farin si cacao,lasati la racit si serviti,va avea o consistenta mai moale in interior,o tenta de iute,un gust deosebit!
Smochinele pot fii inlocuite si cu pere,iar ardeiul eliminat asta in cazul in care nu agreati picantul!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii