Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Ingrediente

  • *250g ciocolata amara
  • *125g zahar
  • *50g faina
  • *100g unt
  • *6 smochine
  • *un varf cutit praf de copt
  • *4 oua
  • *1/2 lingurita de ardei iute pisat(macinat)

Mod de preparare

Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie;

Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga ciocolata topita si racita,faina amestecata in prealabil cu praful de copt,ardeiul iute;

Omogenizati totul bine,turnati aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina,nivelati si introduceti tava cu tortul crud in frigider timp de 2 ore;

Dupa 2 ore,scoteti tortul din frigider,taiati smochinele in patru,dupa ce le-ati curatat de coaja,le asezati pe superficiu tortului,apasand putin,si introduceti in cuptor 150°C timp de 30';

Pudrati cu zahar farin si cacao,lasati la racit si serviti,va avea o consistenta mai moale in interior,o tenta de iute,un gust deosebit!

Smochinele pot fii inlocuite si cu pere,iar ardeiul eliminat asta in cazul in care nu agreati picantul!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul