autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Torturi

Tort de ciocolata cu toping de After Eight

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 200 grame ciocolata neagra 70% cacao, - 125 grame frisca lichida, - 100 grame zahar brun, - 100 grame zahar alb, - 1 plic zahar vanilat de Bourbon, - 200 grame faina alba, - 2 lingurite (de cafea) praf de copt, - 1 praf de sare, - 60 grame unt, - 5 oua de casa, - 250 grame iaurt grecesc, - 2 linguri goji, - 150 grame migdale macinate, - 2 linguri dulceata de zmeura si afine, - 2 linguri crema de nuci macadamia., Ingrediente pentru glazura:, - 430 grame mascarpone, - 350 grame frisca lichida, - 120 grame zahar pudra, - 1 plic zahar vanilat de Bourbon, - 1 cutie de ciocolata After Eight.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am folosit o tava detasabila de 26 cms pe care am uns-o cu unt si am presarat faina. Recomandarea mea este sa coaceti compozitia pentru blat in doua tavi, sau pe rand, altfel o sa stati mai bine de o ora sa paziti cuptorul asa cum am facut eu, deoarece m-am incapatanat sa coc toata compozitia intr-o singura tura.
Intai de toate, incepeti cu ciocolata rupta in bucatele, sau daca folositi Schogetten le gasiti gata rupte, pe care trebuie s-o topiti la bain-marie impreuna cu frisca amestecand continuu pana se topeste si devine ca o crema. Atentie insa la apa care nu trebuie sa atinga oala in care se afla ciocolata si frisca, apoi lasati sa se raceasca 5 minute. Pregatiti intr-un bol, faina cernuta, praful de copt si praful de sare. Intr-un alt bol amestecati ouale cu untul, zaharul alb si brun si zaharul vanilat peste care turnati apoi compozitia de ciocolata si frisca dupa ati lasat-o la racit cateva minute si continuati sa le omogenizati cu telul.
Incorporati incet toate ingredientele uscate cu cele umede, turnati si iaurtul si amestecati cu mixerul la viteza medie, marind viteza treptat, pana la perfecta omogenizare, aproximativ 3 minute. La final se adauga goji spalate in prealabil si sterse cu un servet de bucatarie, precum si migdalele macinate. Mixati inca un minutel.
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si lasati blatul la copt pentru 35-45 de minute, testand spre final cu scobitoarea pana obtineti blatul potrivit.
Pentru glazura amestecati zaharul pudra si zahar vanilat cu mascarpone pana devine o crema luminoasa si densa, iar separat bateti frisca, dupa care o amestecati usor cu crema de mascarpone. De recomandat este sa scoateti din frigider inainte cu cateva ore toate ingredientele pentru a incepe lucrul cu ele la temperatura camerei.
Lasati crema de mascarpone la frigider pentru 3-4 ore pentru ca veti avea nevoie de o crema consistenta pentru a putea orna blatul.
Intre blaturi am pus pe o parte dulceata de zmeura si afine, iar pe cealalta parte crema de nuci macadamia. Daca nu aveti dulceata de zmeura si afine, puteti folosi alta dulceata dulce-acrisoara, ar fi minunata o dulceata de merisoare. Crema de macadamia am gasit-o intr-un supermarket undeva in Europa, iar la noi nu cred ca o veti gasi, insa o puteti inlocui cu o budinca de vanilie sau pur si simplu cu crema de mascarpone.
Jucati-va cu ciocolata After Eight dupa pofta inimii caci aveti din plin intr-o cutie, si il putea modela precum doriti, ba chiar va mai ramane si la cafeaua de dimineata.
Savurati deliciul ciocalatii negre si a celei After Eight a carei combinatie va da o nota de eleganta si finete tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu toping de After Eight" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mamaruta

Tort Mamaruta

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort mascarpone cu fructe de padure

tort mascarpone cu fructe de padure

Pentru blat se zdrobesc biscuitii.Se incinge cuptorul la 200 C.Se unge cu unt fundul unei forme de

11 voturi    6 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2013

    Foarte apetisant si aromat*****

  • Fara foto

    Elena Mihai , 18 septembrie 2013

    delicios

  • Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

    Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2012

    Multumesc mult Floare de colt si mult spor ;)

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2012

      Super reteta, descriere, gust si nu in ultimul rand aspectul !!! Felicitari ! O salvez acum, pentru ideile ce le-am preluat ! Multumesc mult !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 grame ciocolata neagra 70% cacao
  • - 125 grame frisca lichida
  • - 100 grame zahar brun
  • - 100 grame zahar alb
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon
  • - 200 grame faina alba
  • - 2 lingurite (de cafea) praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 60 grame unt
  • - 5 oua de casa
  • - 250 grame iaurt grecesc
  • - 2 linguri goji
  • - 150 grame migdale macinate
  • - 2 linguri dulceata de zmeura si afine
  • - 2 linguri crema de nuci macadamia.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 430 grame mascarpone
  • - 350 grame frisca lichida
  • - 120 grame zahar pudra
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon
  • - 1 cutie de ciocolata After Eight.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisant si aromat*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba