autor:

Adriana K.D.

» » Torturi

Tort de ciocolata de 8 Martie

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
Pt blat:, 8 oua, 8 lg de zahar, 8 lg de faina, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 2 lg de cacao, 4 lg de ulei, , Pt insiropat:, 7 lg zahar, apa, esenta de rom, , Pt crema:, 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de cacao, 400 ml lapte, o cana de nuca macinata, , Pt glazura:, 300 g ciocolata de menaj, 5 lg de ulei, , Pt. decor:, frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

34 voturi

Mod de preparare

Blatul pregatim asa:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu zaharul vanilat si cu zaharul pana devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile, faina, praful de copt, cacao si uleiul le amestecam toate pe rand apoi intr-o tava unsa si tapetata punem compozitia, unde o dam la cuptor la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cand e gata tortul.

Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua si il umplem cu crema pe care o pregatim astfel:

Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic,iar cand e gata o amestecam cu nuca bine apoi umplem tortul cu ea.

Glazura o pregatim astfel:

-intr-un vas punem ciocolata rupta in bucati o dam la foc mic pana se topeste apoi adaugam uleiul si amestecam bine, apoi o puem peste tort de la miljoc spre margini.

Decoram tortul cu frisca dupa ce se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort delicios de ciocolata cu fructe

Tort delicios de ciocolata cu fructe

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul

1 vot    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Multumesc!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

    Foarte bun tortuletul! Si eu am facut de 8 martie un tort specific acestei zile...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    La multi ani:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Delicios!***** La multi ani!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg de zahar
  • 8 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de ulei
  • Pt insiropat:
  • 7 lg zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de cacao
  • 400 ml lapte
  • o cana de nuca macinata
  • Pt glazura:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 5 lg de ulei
  • Pt. decor:
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tort cu capsuni si banane