autor:

Adriana K.D.

» » Torturi

Tort de ciocolata de 8 Martie

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
Pt blat:, 8 oua, 8 lg de zahar, 8 lg de faina, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 2 lg de cacao, 4 lg de ulei, , Pt insiropat:, 7 lg zahar, apa, esenta de rom, , Pt crema:, 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de cacao, 400 ml lapte, o cana de nuca macinata, , Pt glazura:, 300 g ciocolata de menaj, 5 lg de ulei, , Pt. decor:, frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

34 voturi

Mod de preparare

Blatul pregatim asa:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu zaharul vanilat si cu zaharul pana devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile, faina, praful de copt, cacao si uleiul le amestecam toate pe rand apoi intr-o tava unsa si tapetata punem compozitia, unde o dam la cuptor la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cand e gata tortul.

Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua si il umplem cu crema pe care o pregatim astfel:

Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic,iar cand e gata o amestecam cu nuca bine apoi umplem tortul cu ea.

Glazura o pregatim astfel:

-intr-un vas punem ciocolata rupta in bucati o dam la foc mic pana se topeste apoi adaugam uleiul si amestecam bine, apoi o puem peste tort de la miljoc spre margini.

Decoram tortul cu frisca dupa ce se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

O jumatate de iaurt crema amestecam cu zahar. Frisca se bate cu gelatina se pune in apa calda. Coaja

21 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Multumesc!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

    Foarte bun tortuletul! Si eu am facut de 8 martie un tort specific acestei zile...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    La multi ani:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Delicios!***** La multi ani!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg de zahar
  • 8 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de ulei
  • Pt insiropat:
  • 7 lg zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de cacao
  • 400 ml lapte
  • o cana de nuca macinata
  • Pt glazura:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 5 lg de ulei
  • Pt. decor:
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Iepuras Roz