autor:

» » Torturi

Tort de ciocolata EXCELENT

Autor: lucica banu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica banu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 august 2006

Ingrediente
12 oua, 150 g cacao, 450 g zahar, 4 zahar vanilat, 170 ml apa, 6 linguri faina, 400 g unt, arome - esente de rom, lamaie, 150 g nuci, 250 g frisca,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

187 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca zaharul +cacao+zahar vanilat +apa si se pune pe foc amestecandu-se continuu pana fierbe 2 min.si se raceste.Dupa ce s-a racit se adauga cele 12 galbenusuri si esenta (fiola) de rom si lamaie amestecand bine. Din aceasta compozitie se dau deoparte 8 linguri care se folosesc la blat. Peste ele se adauga cele 6 linguri de faina rase, amestecandu-se pentru ca devine groasa. Se bat cele 12 albusuri spuma si se adauga la aluatul de blat de mai sus. Se coace intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina. In timp ce se coace blatul, se freaca untul care este la temperatura camerei, peste care se adauga lingura cu lingura din crema de cacao ramasa. Dupa ce s-a copt blatul, se prajesc in cuptor cateva minute cele 150 g nuci.Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu 2-3 linguri de sirop de zahar cu rom, peste care se pune crema de ciocolata intr-o cantitate mai mare, peste care se pun nucile prajite si maruntite, apoi cealalta jumatate de blat insiropat si el un pic, dupa care se imbraca cu crema ramasa.Se poate orna dupa gust, eu de fiecare data ornandu-l din loc in loc cu frisca.Este intradevar o prajitura fina, iar pentru cei care adora ciocolata este un desert EXCELENT!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata EXCELENT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

187 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 150 g cacao
  • 450 g zahar
  • 4 zahar vanilat
  • 170 ml apa
  • 6 linguri faina
  • 400 g unt
  • arome - esente de rom
  • lamaie
  • 150 g nuci
  • 250 g frisca

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Lorivecina