Intr-o cratita se amesteca zaharul +cacao+zahar vanilat +apa si se pune pe foc amestecandu-se continuu pana fierbe 2 min.si se raceste.Dupa ce s-a racit se adauga cele 12 galbenusuri si esenta (fiola) de rom si lamaie amestecand bine. Din aceasta compozitie se dau deoparte 8 linguri care se folosesc la blat. Peste ele se adauga cele 6 linguri de faina rase, amestecandu-se pentru ca devine groasa. Se bat cele 12 albusuri spuma si se adauga la aluatul de blat de mai sus. Se coace intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina. In timp ce se coace blatul, se freaca untul care este la temperatura camerei, peste care se adauga lingura cu lingura din crema de cacao ramasa. Dupa ce s-a copt blatul, se prajesc in cuptor cateva minute cele 150 g nuci.Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu 2-3 linguri de sirop de zahar cu rom, peste care se pune crema de ciocolata intr-o cantitate mai mare, peste care se pun nucile prajite si maruntite, apoi cealalta jumatate de blat insiropat si el un pic, dupa care se imbraca cu crema ramasa.Se poate orna dupa gust, eu de fiecare data ornandu-l din loc in loc cu frisca.Este intradevar o prajitura fina, iar pentru cei care adora ciocolata este un desert EXCELENT!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii