autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de ciocolata EXCELENT

Autor: lucica banu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica banu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 august 2006

Ingrediente
12 oua, 150 g cacao, 450 g zahar, 4 zahar vanilat, 170 ml apa, 6 linguri faina, 400 g unt, arome - esente de rom, lamaie, 150 g nuci, 250 g frisca,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

187 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca zaharul +cacao+zahar vanilat +apa si se pune pe foc amestecandu-se continuu pana fierbe 2 min.si se raceste.Dupa ce s-a racit se adauga cele 12 galbenusuri si esenta (fiola) de rom si lamaie amestecand bine. Din aceasta compozitie se dau deoparte 8 linguri care se folosesc la blat. Peste ele se adauga cele 6 linguri de faina rase, amestecandu-se pentru ca devine groasa. Se bat cele 12 albusuri spuma si se adauga la aluatul de blat de mai sus. Se coace intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina. In timp ce se coace blatul, se freaca untul care este la temperatura camerei, peste care se adauga lingura cu lingura din crema de cacao ramasa. Dupa ce s-a copt blatul, se prajesc in cuptor cateva minute cele 150 g nuci.Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu 2-3 linguri de sirop de zahar cu rom, peste care se pune crema de ciocolata intr-o cantitate mai mare, peste care se pun nucile prajite si maruntite, apoi cealalta jumatate de blat insiropat si el un pic, dupa care se imbraca cu crema ramasa.Se poate orna dupa gust, eu de fiecare data ornandu-l din loc in loc cu frisca.Este intradevar o prajitura fina, iar pentru cei care adora ciocolata este un desert EXCELENT!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata EXCELENT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

5 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

187 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 150 g cacao
  • 450 g zahar
  • 4 zahar vanilat
  • 170 ml apa
  • 6 linguri faina
  • 400 g unt
  • arome - esente de rom
  • lamaie
  • 150 g nuci
  • 250 g frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Minitortulete cu crema de dovleac