autor:

vera

» » Torturi

Tort de ciocolata-Ferrara

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
50g faina, 25g cacao, 100g unt, 200g cicolata amara, 3 oua, vanilie, o tava 26-28 diametru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul in microunde la o putere mica
Dupa racire adaugam cacao,zaharul,faina vanilia,galbenusurile,amestecand dupa fiecare,iar la sfarsit albusurile batute spuma ;
Ungem si tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia ,nivelam si introducem in cuptorul cald 160g timp de 25 minute;
Tortul va avea o consistenta moale si cremoasa;
Pudram cu zahar farin si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata-Ferrara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort aromat

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure

Tort cu mousse de fructe de padure

Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si l-am facut pentru ziua fetitei mele care

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    e foarte bun,cred! Putina scortisoara sau nuca se poate pune?

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Bun si ft simplu,este o specialitate Ferrarese!

  • Fara foto

    claudya , 19 ianuarie 2010

    o reteta... hot...pt Ziua Indragostitilor....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Waw ce bun trebuie sa fie!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 50g faina
  • 25g cacao
  • 100g unt
  • 200g cicolata amara
  • 3 oua
  • vanilie
  • o tava 26-28 diametru

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

lumi (Chef de cuisine)

e foarte bun,cred! Putina scortisoara sau nuca se poate pune?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti trigon