Tort de ciocolata Maryaly

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata Maryaly

Ingrediente

  • Crema:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 9 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 100g cacao
  • 2 pachete unt
  • visine din visinata
  • coaja de portocala din zahar
  • stafide inmuiate in esenta de rom
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 300g zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana nuci tocate
  • 9 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Crema se prepara astfel:se amesteca laptele cu cele 4 oua,4 linguri de faina,9 linguri de faina si cacao si se pun pe foc amestecand cu telul continuu pana se desprinde de pe vas.Separat 2 pachete de unt se freaca bine si se adauga in crema racita.

Blatul se prepara astfel:se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga cate o lingura de apa clocotita frecandu-se continuu pana se face spuma.Se adauga faina si albusurile batute spuma,doua linguri de cacao si nucile.

Se coace intr-o cratita de 5 l.

Blatul se insiropeaza cu sirop de visine sau sirop de zahar ars.

In crema se adauga visine si stafide si coaja de portocala.

Se decoreaza cu frisca si cu c te duce imaginatia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor