autor:

Alinutza

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de ciocolata Maryaly

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2010

Ingrediente
Crema:, 4 oua, 4 linguri de faina, 9 linguri zahar, 500 ml lapte, 100g cacao, 2 pachete unt, visine din visinata, coaja de portocala din zahar, stafide inmuiate in esenta de rom, , Blatul:, 6 oua, 300g zahar, 10 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 cana nuci tocate, 9 linguri apa clocotita, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Crema se prepara astfel:se amesteca laptele cu cele 4 oua,4 linguri de faina,9 linguri de faina si cacao si se pun pe foc amestecand cu telul continuu pana se desprinde de pe vas.Separat 2 pachete de unt se freaca bine si se adauga in crema racita.
Blatul se prepara astfel:se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga cate o lingura de apa clocotita frecandu-se continuu pana se face spuma.Se adauga faina si albusurile batute spuma,doua linguri de cacao si nucile.
Se coace intr-o cratita de 5 l.
Blatul se insiropeaza cu sirop de visine sau sirop de zahar ars.
In crema se adauga visine si stafide si coaja de portocala.
Se decoreaza cu frisca si cu c te duce imaginatia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Maryaly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Primu blat lam facut din 8 oua,am separat galbenusurile de albusuri in 2 castroane,peste galbenusuri

10 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

13 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    Foarte "vesel"tortul tau.........felicitari...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    Frumos si gustos! Felicitari!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    Foarte frumos.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 9 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 100g cacao
  • 2 pachete unt
  • visine din visinata
  • coaja de portocala din zahar
  • stafide inmuiate in esenta de rom
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 300g zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana nuci tocate
  • 9 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

mia (Chef de cuisine)

Foarte "vesel"tortul tau.........felicitari...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti (Bolo de bolacha)