autor:

Cerboaicaiubita

» » Torturi

Tort de ciocolata Melody

Autor: Cerboaicaiubita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cerboaicaiubita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
Blat : blat pentru tort, Crema : 1 pachet unt, 300g zahar,1 pachet cacao,1 ceasca lapte ,4 galbenusuri, rom si vanilie., Glazura : 2 linguri cacao,4 linguri zahar,putin lapte ,50g unt, Frisca : 1 plic frisca si lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Blatul se pregateste de pe o zi pe alta sau se cumpara blat special pentru tort. Inainte se taie si se insiropeaza .
Crema:
Se pune intr-un vas 1 pachet de cacao cu 300 g de zahar si se amesteca , la rece , pana se desfac cocoloasele de cacao, apoi se adauga laptele si se amesteca , tot la rece ,pana se cimeteaza toata compozitia, dupa care se ia si se pune la foc mic, amestecandu-se mereu sa nu se prinda . Se lasa la foc mic pana se face ca si o smantana mai groasa , apoi se da la o parte .
Untul se pune intr-un bol adanc si se incepe sa se faramiteze , adaugandu-se pe rand cate un galbenus .Se freaca bine acesta compozitie pana se omogenizeaza.Cand s-a amestecat bine incepem sa punem peste untul frecat cu galbenusurile ,cate o lingura de cacao fiarta , chiar asa calda.Se adauga si esenta.
Apoi se da la rece ( frigider ) pana ce se cimenteaza toata compozitia , apoi se toarna peste blatul taiat si insiropat in prealabil.
Glazura :
Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la foc mic, apoi se adauga untul si se lasa pana se ingroasa si asa fierbinte se intinde repede peste tort , ca sa poate prinde un fel de luciu.
Ornamentul :
Se ia un plic de frisca si se amesteca cu laptele, folosidu-se mixerul asa cum se specifica pe plicul de frisca. Se orneaza tortul in stil domino.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Melody" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
Piscotel cu fantezie

Piscotel cu fantezie

Punem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ORHIDEEA (Maestru bucatar) , 06 februarie 2010

    Super bunnn!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Delicios...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat : blat pentru tort
  • Crema : 1 pachet unt
  • 300g zahar,1 pachet cacao,1 ceasca lapte ,4 galbenusuri
  • rom si vanilie.
  • Glazura : 2 linguri cacao,4 linguri zahar,putin lapte ,50g unt
  • Frisca : 1 plic frisca si lapte

Raporteaza reteta

ORHIDEEA (Maestru bucatar)

Super bunnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de bezea