Blatul:
Blatul se pregateste de pe o zi pe alta sau se cumpara blat special pentru tort. Inainte se taie si se insiropeaza .
Crema:
Se pune intr-un vas 1 pachet de cacao cu 300 g de zahar si se amesteca , la rece , pana se desfac cocoloasele de cacao, apoi se adauga laptele si se amesteca , tot la rece ,pana se cimeteaza toata compozitia, dupa care se ia si se pune la foc mic, amestecandu-se mereu sa nu se prinda . Se lasa la foc mic pana se face ca si o smantana mai groasa , apoi se da la o parte .
Untul se pune intr-un bol adanc si se incepe sa se faramiteze , adaugandu-se pe rand cate un galbenus .Se freaca bine acesta compozitie pana se omogenizeaza.Cand s-a amestecat bine incepem sa punem peste untul frecat cu galbenusurile ,cate o lingura de cacao fiarta , chiar asa calda.Se adauga si esenta.
Apoi se da la rece ( frigider ) pana ce se cimenteaza toata compozitia , apoi se toarna peste blatul taiat si insiropat in prealabil.
Glazura :
Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la foc mic, apoi se adauga untul si se lasa pana se ingroasa si asa fierbinte se intinde repede peste tort , ca sa poate prinde un fel de luciu.
Ornamentul :
Se ia un plic de frisca si se amesteca cu laptele, folosidu-se mixerul asa cum se specifica pe plicul de frisca. Se orneaza tortul in stil domino.
Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii