autor:

Cerboaicaiubita

» » Torturi

Tort de ciocolata Melody

Autor: Cerboaicaiubita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cerboaicaiubita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
Blat : blat pentru tort, Crema : 1 pachet unt, 300g zahar,1 pachet cacao,1 ceasca lapte ,4 galbenusuri, rom si vanilie., Glazura : 2 linguri cacao,4 linguri zahar,putin lapte ,50g unt, Frisca : 1 plic frisca si lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Blatul se pregateste de pe o zi pe alta sau se cumpara blat special pentru tort. Inainte se taie si se insiropeaza .
Crema:
Se pune intr-un vas 1 pachet de cacao cu 300 g de zahar si se amesteca , la rece , pana se desfac cocoloasele de cacao, apoi se adauga laptele si se amesteca , tot la rece ,pana se cimeteaza toata compozitia, dupa care se ia si se pune la foc mic, amestecandu-se mereu sa nu se prinda . Se lasa la foc mic pana se face ca si o smantana mai groasa , apoi se da la o parte .
Untul se pune intr-un bol adanc si se incepe sa se faramiteze , adaugandu-se pe rand cate un galbenus .Se freaca bine acesta compozitie pana se omogenizeaza.Cand s-a amestecat bine incepem sa punem peste untul frecat cu galbenusurile ,cate o lingura de cacao fiarta , chiar asa calda.Se adauga si esenta.
Apoi se da la rece ( frigider ) pana ce se cimenteaza toata compozitia , apoi se toarna peste blatul taiat si insiropat in prealabil.
Glazura :
Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la foc mic, apoi se adauga untul si se lasa pana se ingroasa si asa fierbinte se intinde repede peste tort , ca sa poate prinde un fel de luciu.
Ornamentul :
Se ia un plic de frisca si se amesteca cu laptele, folosidu-se mixerul asa cum se specifica pe plicul de frisca. Se orneaza tortul in stil domino.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Melody" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ORHIDEEA (Maestru bucatar) , 06 februarie 2010

    Super bunnn!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Delicios...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat : blat pentru tort
  • Crema : 1 pachet unt
  • 300g zahar,1 pachet cacao,1 ceasca lapte ,4 galbenusuri
  • rom si vanilie.
  • Glazura : 2 linguri cacao,4 linguri zahar,putin lapte ,50g unt
  • Frisca : 1 plic frisca si lapte

Raporteaza reteta

ORHIDEEA (Maestru bucatar)

Super bunnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de lapte si ciocolata