autor:

pusikmea

» » Torturi

Tort de ciocolata si capsuni

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 praf de copt, 1 lingura de ulei, 6 linguri de lapte, 1 lingura de cacao, esenta de rom, Pentru crema:, 100 ml frisca lichida, 1 ciocolata cu lapte, 2 linguri finetti, 300 g capsuni, Pentru glazura:, 150 ciocolata amaruie, 100 ml frisca lichida, Pentru frunzulite:, frunze verzi, ciocolata topita

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei )cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita (daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc si se inmoaie fara probleme) si dam din nou la frigider, cel ma bine ar fi sa facem aceasta treaba cu oseara inainte, pentru a se putea intarii foarte bine ciocolata.



Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor. Am vazut acest procedeu la lili http://www.bucataras.ro/retete/frunze-de-ciocolata-16980.html careia ii multumesc.



Pregatim blatul:



Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.



Pregatim crema :



Topim ciocolata impreuna cu finetii. Mixam frisca dupa care o amestecam cu ciocolata topita, dupa ce aceasta s-a racit bine si omogenizam bine si o dam la rece 30 de minute.



Intre timp spalam si taiem capsunile cubulete, apoi le vom pune peste crema si amestecam usor.



Insiropam blatul , apoi punem crema, celalalt blat insiropat si glazura pe care am facut-o topind ciocolata impreuna cu frisca ( o lasam sa se racoreasca si sa se intareasca putin), iar cu ajutorul unui cutit sau a unei spatule ne jucam cu glazura.



Decoram cu frunzele de ciocolata si capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    danutza, multumesc tare mult, cu siguranta ti-ar iesii, pare greu, insa e chiar usor de facut, trebuie sa te inarmezi doar cu multa multa rabdare :* pupici:*

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    Arata extraordinar!!!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    Arată incredibili şi desigur este la fel de gustos . Nu-mi va reuşi niciodată!Bravo!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri finetti
  • 300 g capsuni
  • Pentru glazura:
  • 150 ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru frunzulite:
  • frunze verzi
  • ciocolata topita

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive

pusikmea (Chef de cuisine)

danutza, multumesc tare mult, cu siguranta ti-ar iesii, pare greu, insa e chiar usor de facut, trebuie sa te inarmezi doar cu multa multa rabdare :* pupici:*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema si visine