Blat: Se fac 2 blaturi. pentru fiecare blat se bat 10 albusuri spuma pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul, 2 galbenusuri, 40 faina, 50 cacao si jumatate lingurita praf de copt. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se pun intr-o forma de tort tapetata. Se da la cuptor incins in prealabil la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute. De preferat, al doile blat sa il coaceti intr-o forma mai mica. Eu nu am avut si am taiat din al doilea blat de pe margine un cm.
Crema: Se face toata crema astfel: Se amesteca zaharul cu cacao, dupa care se adauga laptele si cele 16 galbenuusuri ramase de la blaturile de tort, pana se face o pasta omogena. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se incheaga si devine ca o smantana mai groasa. Se lasa pana se raceste de tot si se amesteca cu cele 2 cutii de mascarpone.
Dupe ce s-au racit cele 2 blaturi, se taie cel mare pe din doua, se unge bine cu crema, se pune cealalta jumateta peste si acoperiti tot tortul cu crema. Se da la frigider 10 min, dupa care se taie si blatul mai mic pe din doua se pune deasupra tortului, se unge cu crema, se pune si jumatatea cealalta si se acopera iar tot torul cu crema.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii