autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata suprapus

Autor: mona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 20 albusuri, 400 g zahar, 4 galbenusuri, 80 g faina, 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie, Pentru crema: 600 g zahar, 180 g cacao, 200 ml lapte, 16 galbenusuri (cele ramase de la blat), 2 cutii crema mascarpone

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blat: Se fac 2 blaturi. pentru fiecare blat se bat 10 albusuri spuma pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul, 2 galbenusuri, 40 faina, 50 cacao si jumatate lingurita praf de copt. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se pun intr-o forma de tort tapetata. Se da la cuptor incins in prealabil la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute. De preferat, al doile blat sa il coaceti intr-o forma mai mica. Eu nu am avut si am taiat din al doilea blat de pe margine un cm.
Crema: Se face toata crema astfel: Se amesteca zaharul cu cacao, dupa care se adauga laptele si cele 16 galbenuusuri ramase de la blaturile de tort, pana se face o pasta omogena. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se incheaga si devine ca o smantana mai groasa. Se lasa pana se raceste de tot si se amesteca cu cele 2 cutii de mascarpone.
Dupe ce s-au racit cele 2 blaturi, se taie cel mare pe din doua, se unge bine cu crema, se pune cealalta jumateta peste si acoperiti tot tortul cu crema. Se da la frigider 10 min, dupa care se taie si blatul mai mic pe din doua se pune deasupra tortului, se unge cu crema, se pune si jumatatea cealalta si se acopera iar tot torul cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata suprapus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black velvet cu afine

Black velvet cu afine

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti

14 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 20 albusuri
  • 400 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 80 g faina
  • 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Pentru crema: 600 g zahar
  • 180 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 16 galbenusuri (cele ramase de la blat)
  • 2 cutii crema mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de mona
Negresa

Negresa

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad

28 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat