autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata suprapus

Autor: mona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 20 albusuri, 400 g zahar, 4 galbenusuri, 80 g faina, 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie, Pentru crema: 600 g zahar, 180 g cacao, 200 ml lapte, 16 galbenusuri (cele ramase de la blat), 2 cutii crema mascarpone

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blat: Se fac 2 blaturi. pentru fiecare blat se bat 10 albusuri spuma pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul, 2 galbenusuri, 40 faina, 50 cacao si jumatate lingurita praf de copt. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se pun intr-o forma de tort tapetata. Se da la cuptor incins in prealabil la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute. De preferat, al doile blat sa il coaceti intr-o forma mai mica. Eu nu am avut si am taiat din al doilea blat de pe margine un cm.
Crema: Se face toata crema astfel: Se amesteca zaharul cu cacao, dupa care se adauga laptele si cele 16 galbenuusuri ramase de la blaturile de tort, pana se face o pasta omogena. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se incheaga si devine ca o smantana mai groasa. Se lasa pana se raceste de tot si se amesteca cu cele 2 cutii de mascarpone.
Dupe ce s-au racit cele 2 blaturi, se taie cel mare pe din doua, se unge bine cu crema, se pune cealalta jumateta peste si acoperiti tot tortul cu crema. Se da la frigider 10 min, dupa care se taie si blatul mai mic pe din doua se pune deasupra tortului, se unge cu crema, se pune si jumatatea cealalta si se acopera iar tot torul cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata suprapus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu delicios

Tiramisu delicios

1. Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare. 2. Pregateste

119 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi
TORT GARGARITA

TORT GARGARITA

Acest tort este pentru 10-12 persoane, timpul de coacere al blatului este de 45 de minute si timpul

16 voturi    13 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 20 albusuri
  • 400 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 80 g faina
  • 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Pentru crema: 600 g zahar
  • 180 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 16 galbenusuri (cele ramase de la blat)
  • 2 cutii crema mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de mona
Negresa

Negresa

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad

28 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort papusa cu pasta de zahar