autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata suprapus

Autor: mona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 20 albusuri, 400 g zahar, 4 galbenusuri, 80 g faina, 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie, Pentru crema: 600 g zahar, 180 g cacao, 200 ml lapte, 16 galbenusuri (cele ramase de la blat), 2 cutii crema mascarpone

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blat: Se fac 2 blaturi. pentru fiecare blat se bat 10 albusuri spuma pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul, 2 galbenusuri, 40 faina, 50 cacao si jumatate lingurita praf de copt. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se pun intr-o forma de tort tapetata. Se da la cuptor incins in prealabil la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute. De preferat, al doile blat sa il coaceti intr-o forma mai mica. Eu nu am avut si am taiat din al doilea blat de pe margine un cm.
Crema: Se face toata crema astfel: Se amesteca zaharul cu cacao, dupa care se adauga laptele si cele 16 galbenuusuri ramase de la blaturile de tort, pana se face o pasta omogena. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se incheaga si devine ca o smantana mai groasa. Se lasa pana se raceste de tot si se amesteca cu cele 2 cutii de mascarpone.
Dupe ce s-au racit cele 2 blaturi, se taie cel mare pe din doua, se unge bine cu crema, se pune cealalta jumateta peste si acoperiti tot tortul cu crema. Se da la frigider 10 min, dupa care se taie si blatul mai mic pe din doua se pune deasupra tortului, se unge cu crema, se pune si jumatatea cealalta si se acopera iar tot torul cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata suprapus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort. Pentru

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 20 albusuri
  • 400 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 80 g faina
  • 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Pentru crema: 600 g zahar
  • 180 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 16 galbenusuri (cele ramase de la blat)
  • 2 cutii crema mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de mona
Negresa

Negresa

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad

28 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort