autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 1 borcan 400 g gem (caise, visine, pere, gutui, etc), 350-400 g faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic si jumatate praf de copt, 2-3 lingurite otet sau zeama de lamaie, 1/2 cana de ulei, , Pentru crema de ciocolata:, 400 g ciocolata amaruie menaj, 4 oua, 1/2 lingurita unt, , Pentru crema de vanilie:, 1 plic praf de cremsnit (crema de vanilie instant), 700 ml lapte rece, , Fructe:, 3 kiwi, cateva felii de protocale, stafide brune, , Pentru decor:, 1 plic glazura de ciocolata decor, bombonele colorate, granule si bomboane de ciocolata, perlute marunte pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

59 voturi

Mod de preparare

Am facut un tort cum n-am mai facut niciodata pana acum, de ziua mamei mele. Am facut blatul cu gem. A disparut imediat de pe masa.
Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati faina putin cate putin amestecand cu telul.
Separat bateti bine toate cele 7 albusuri (si cele pentru crema de ciocolata). Puneti in compozitia de blat un pic mai putin de jumatate din albusurile batute si amestecati usor. Ungeti o forma de blat de tort cu putin unt, tapetati-o cu faina si turnati compozitia. Dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-50 minute, depinde de cuptor. Cand este gata se incearca cu un pai, sa nu se prinda aluatul de el.
Intre timp, puneti ciocolata la topit in bain marie acoperita cu capac. Cand se topeste, adaugati untul, omogenizati, luati de pe foc, adaugati cele 4 galbenusuri unul cate unul, amestecand cu telul si spum de albusuri ramasa. Omogenizati si dati la rece, pana se coace blatul.
Cu aceasta crema se va imbraca tortul. Puteti sa o folositi si la umplut tortul, daca doriti, iar daca il umpleti cu crema de vanilie, crema de ciocolata ramasa o puteti pune in cupe si o serviti cu frisca deasupra. Ati obtinut un alt desert delicios.
Pana sta la rece crema de ciocolata, preparati crema de vanilie. Puneti intr-un castronel praful de cremsnit, adaugati putin cate putin laptele rece, amestecand energic cu telul sau cu mixerul. In 3 minute este gata intarita. Pastrati 3-4 linguri de crema de vanilie pentru decor.
Scoateti blatul din cuptor, dezlipiti cu un cutitas pe margine, apoi deschideti forma si scoateti-l. Desprindeti de pe fundul formei si puneti-l pe un platou.
Cu un cutit lung taiati blatul in doua sau trei felii. Lasati prima felie pe platou, insiropati (cu compot, cafea, ness, sirop de zahar ars), intindeti un strat de 10-12 mm de crema de vanilie, apoi asezati deasupra felii de kiwi, portocale, stafide. Asezati deasupra o felie de blat si repetati. Acoperiti cu ultima parte a blatului si imbracati tortul in crema de ciocolata. Dati tortul la rece pana preparati glazura, conform indicatiilor de pe pachet.
Am amestecat praful de glazura cu 4 linguri de apa rece si am intins-o uniform peste tort. Am inceput sa-l ornez cu granulele de ciocolata, bombonele, perlute, o felie de portocala, apoi am desenat niste linii serpuite cu crema de vanilie cu o seringa de unica folosinta. Totul depinde de imaginatia dumneavoastra. Eu am facut o inimioara, pentru ca era intre Valentine\'s Day si dragobete.
Va spun inca o data, cu riscul de a ma repeta, ca a fost o nebunie. Nu a mai ramas nicio felie. La inceput nu m-au lasat sa-l tai, pentru ca le placea prea mult, apoi l-au terminat in cateva minute. Plus un munte de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata, vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Scuza-ma, Susu, ca nu ti-am raspuns. Credeam ca stii ca am hotarat sa nu mai raspund la comentarii. De obicei nici nu mai citesc comentariile. Am rugat ca, daca are cineva intrebari privind retetele, sa imi trimita mesaj privat. Abia acum am vazut, din intamplare, ce m-ai intrebat in aprilie si ce ai scris vineri. Iti voi trimite un mesaj privat cat de curand si iti voi raspunde la toate intrebarile. Scuza-ma, inca o data, te rog, pentru intarziere.

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Din pacate am incercat si eu aceasta reteta Doina chiar daca initial mi s-a parut enorm de multa faina 350-400 g. Am pus chiar mai putin de 400 g si blatul a iesit prea rasccopt ca sa zic asa, tare fata de cum imi ies de obicei. M-a incantat ideea de blat cu gem insa alta data am sa folosesc mult mai putina faina este extrem de mult si am respectat cantitatile. Ti-am lasat si un mesaj prin aprilie si nici pana acum nu mi-ai raspuns la el

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    delicios, frumos!

    • Fara foto

      gisa mihai , 04 mai 2010

      misto reteta

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Arata foarte bine,merita incercat.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Doina ...oa devarata artista parca ai pictat un tablou...foarte frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte gustos si fin...

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte interesant blat. Doina vad ca folosesti mai mereu gemuri la blat. Cred ca e delicios. Cu prima ocazie pe asta il voi incerca. Te rog frumos sa ma lamuresti cu ceva: unde gasesc gem din asta cu bobite de soc, stiu ca pot folosi si alt gem dar as vrea sa-l incerc pe acesta si pariez ca este si putin acrisor, cu ce ai insiropat blatul cu suc din compot sau cafea? Vreau sa-l incerc si daca tot zici ca a disparut de pe masa asa vreau sa-l fac. Multumesc anticipat

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos ornat, arata bine, cred ca si gustul este incredibil

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Multumesc mult. Mai un pic si fac un tort pentru fiul meu, Andrei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Apetisant, imi place mult cum ai ornat.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Imi place tare mult cata imaginatie ai Doina.Tot ceea ce prezinti trebuie sa fie impecabil si frumos,frumos ornat. Tot ceea ce faci iti atrage privirea si nu te poti abtine sa nu gusti. Minunat ,asa sigur niciodata nu-ti ramane nimic prin farfurii si toata lumea e satisfacuta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Ce-as minca o felie;sigur,a fost f.delicios.Prezentare super !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Gustos...Felicitari!

    • Fara foto

      lia , 28 februarie 2010

      Tare bine arata... Felicitari !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      O minunatie de tort.!!!!!!!!!!!!Felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte interesanta si aromata reteta si decor foarte original*****

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      SUPERB!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      delicios,frumoasa prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

59 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 borcan 400 g gem (caise
  • visine
  • pere
  • gutui
  • etc)
  • 350-400 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 2-3 lingurite otet sau zeama de lamaie
  • 1/2 cana de ulei
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie menaj
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita unt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 plic praf de cremsnit (crema de vanilie instant)
  • 700 ml lapte rece
  • Fructe:
  • 3 kiwi
  • cateva felii de protocale
  • stafide brune
  • Pentru decor:
  • 1 plic glazura de ciocolata decor
  • bombonele colorate
  • granule si bomboane de ciocolata
  • perlute marunte pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Scuza-ma, Susu, ca nu ti-am raspuns. Credeam ca stii ca am hotarat sa nu mai raspund la comentarii. De obicei nici nu mai citesc comentariile. Am rugat ca, daca are cineva intrebari privind retetele, sa imi trimita mesaj privat. Abia acum am vazut, din intamplare, ce m-ai intrebat in aprilie si ce ai scris vineri. Iti voi trimite un mesaj privat cat de curand si iti voi raspunde la toate intrebarile. Scuza-ma, inca o data, te rog, pentru intarziere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure