Ingrediente
3 oua,150g zahar,1 plic zahar vanilat,sare,45g faina,45g amidon,1/2 lingurita praf de copt,1/2 lingurita scortisoara,1 lingura ness,1 borcan compot de cirese(700ml),750ml frisca,50g ciocolata amaruie,25g ciocolata alba
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Se amesteca faina cu amidonul,praful de copt si scortisoara,se trec prin sita si se adauga la compozitia de oua,impreuna cu nessul.
Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu hartie cerata si se coace 20 minute in cuptorul incins.Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Ciresele se scurg de zeama si 12 bucati se pastreaza.
Se bate frisca cu restul de zahar.Blatul se taie pe orizontala in 3 foi.Peste prima foaie se pune 1/2 din cantitatea de cirese fara samburi si 1/4 din frisca.Se asaza a doua foaie si se repeta operatia.Se acopera cu ultima foaie ce se unge cu restul de frisca.Deasupra se rade ciocolata si se orneaza cu 12 gramajoare de frisca pe care se pune cate o cireasa intreaga.