autor:

Cosmina Maria_Preduchin

» » Torturi

Tort de clatite

Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
Pentru umplutura am facut o crema: 3 galbenusuri,85g de zahar,500ml lapte rece,60gr de faina,coaja rasa de la o lamaie si o lingurita rasa de scortisoara.pt. sirop 50g de zahar pt.ars si 50g de apa.3 albusuri si 100gr de zahar pentru decorare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de zahar si turnam apa peste el.Lasam la foc mic timp suficient pt a se topi zaharul.Crema se face in felul urmator:se bat bine galbenusurile cu zaharul,dupa care adaugam laptele putin cate putin mestecand bine.Adaugam faina in ploaie si mestecam in continuare pana se face o masa omogena.Punem coaja de lamaie si scortisoara.Se introduce in microunda la puterea maxima 3 minute,dupa care se scoate se mesteca bine si se introduce din nou alte 3 minute.Se scoate se mesteca bine si se lasa la racit.Umplem clatitele cu aceasta crema si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor si unsa cu putin unt.Daca vreti se poate pune orice crema sau dulceata.Eu le-am intercalat si le-am pus unele peste altele.Se insiropeaza foarte putin cu sirop de zahar ars si se baga la cuptor, pana batem albusurile cu zaharul.Cand e gata bezeaua de albusuri scoatem clatitele de la cuptor si decoram cum ne place .Introducem din nou tava la cuptor pentru 10 min.aprox.atat cat sa se rumeneasca bezeua.POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de clatite

Tort de clatite

Se pregateste o tigaie mare,mare de tot cu compozitie obisnuita de clatite in care putem adauga si

17 voturi    14 comentarii
1h
Torturi
Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, turnam laptele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela_Preduchin

    Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar) , 10 septembrie 2013

    rico,rico,rico

  • Fara foto

    Cosmina Maria Preduchin , 03 septembrie 2013

    succes

  • Fara foto

    Anisoara Mutascu , 30 august 2013

    am sa incerc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru umplutura am facut o crema: 3 galbenusuri,85g de zahar,500ml lapte rece,60gr de faina,coaja rasa de la o lamaie si o lingurita rasa de scortisoara.pt. sirop 50g de zahar pt.ars si 50g de apa.3 albusuri si 100gr de zahar pentru decorare

Raporteaza reteta

Retete
de Cosmina Maria_Preduchin
Salam de biscuti cu crema

Salam de biscuti cu crema

Aluatul:biscuitii se macina,apoi se amesteca cu margarina,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Macarons

Macarons

CREMA:Punem la fiert frisca si o turnam peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Amestecam bine

3 voturi    5 comentarii
2h 12 min
Dulciuri diverse
Mihaela_Preduchin

Mihaela_Preduchin (Maestru bucatar)

rico,rico,rico

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort semifreddo cu caramel si crocant