Reteta postata pe: 26 august 2013
Ingrediente
Pentru umplutura am facut o crema: 3 galbenusuri,85g de zahar,500ml lapte rece,60gr de faina,coaja rasa de la o lamaie si o lingurita rasa de scortisoara.pt. sirop 50g de zahar pt.ars si 50g de apa.3 albusuri si 100gr de zahar pentru decorare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de zahar si turnam apa peste el.Lasam la foc mic timp suficient pt a se topi zaharul.Crema se face in felul urmator:se bat bine galbenusurile cu zaharul,dupa care adaugam laptele putin cate putin mestecand bine.Adaugam faina in ploaie si mestecam in continuare pana se face o masa omogena.Punem coaja de lamaie si scortisoara.Se introduce in microunda la puterea maxima 3 minute,dupa care se scoate se mesteca bine si se introduce din nou alte 3 minute.Se scoate se mesteca bine si se lasa la racit.Umplem clatitele cu aceasta crema si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor si unsa cu putin unt.Daca vreti se poate pune orice crema sau dulceata.Eu le-am intercalat si le-am pus unele peste altele.Se insiropeaza foarte putin cu sirop de zahar ars si se baga la cuptor, pana batem albusurile cu zaharul.Cand e gata bezeaua de albusuri scoatem clatitele de la cuptor si decoram cum ne place .Introducem din nou tava la cuptor pentru 10 min.aprox.atat cat sa se rumeneasca bezeua.POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un
review
Am pregătit merele ca la plăcinta de mere:
- am spălat merele, le-am curăţat de coajă,
-
6 voturi
3 comentarii
50 min
Se pregateste o tigaie mare,mare de tot cu compozitie obisnuita de clatite in care putem adauga si
17 voturi
14 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate