Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de zahar si turnam apa peste el.Lasam la foc mic timp suficient pt a se topi zaharul.Crema se face in felul urmator:se bat bine galbenusurile cu zaharul,dupa care adaugam laptele putin cate putin mestecand bine.Adaugam faina in ploaie si mestecam in continuare pana se face o masa omogena.Punem coaja de lamaie si scortisoara.Se introduce in microunda la puterea maxima 3 minute,dupa care se scoate se mesteca bine si se introduce din nou alte 3 minute.Se scoate se mesteca bine si se lasa la racit.Umplem clatitele cu aceasta crema si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor si unsa cu putin unt.Daca vreti se poate pune orice crema sau dulceata.Eu le-am intercalat si le-am pus unele peste altele.Se insiropeaza foarte putin cu sirop de zahar ars si se baga la cuptor, pana batem albusurile cu zaharul.Cand e gata bezeaua de albusuri scoatem clatitele de la cuptor si decoram cum ne place .Introducem din nou tava la cuptor pentru 10 min.aprox.atat cat sa se rumeneasca bezeua.POFTA BUNA

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii