Prepararea clatitelor:
Intr-o craticioara se pune laptele, adaugam si zaharul.Punem si sticluta cu esenta de rom.Adaugam si ouale.Adaugam si faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase.Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema.
Preparare crema:
Intr-o craticioara pui ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele si le pui la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa. Cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele.
Coacerea clatitelor:
Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede. Se rumenesc pe ambele parti sa arate cat mai frumos.Mi-au iesit in jur de 10-12 clatite.Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem si esenta de rom si zaharul vanilat.
Asamblarea tortului:
Pe un platou se pune o clatita se adauga crema.Se intinde crema pe toata clatita, apoi se pune alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie clatita.Am terminat de pus si crema, acum sa finalizam tortul.L-am ornat cu ciocolata topita, si ciocolata rasa.Se lasa la rece 20 minute si apoi se poate taia.
Este un tort foarte racoritor si excelent la gust, fiecare il prepara dupa gustul sau.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii