Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10).
Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se pun la incalzit.Se mixeaza galbenusurile cu zahar,se adauga laptele strecurat de coaja de portocala si se pune din nou pe foc,amestecand in continuu pana cand se ingroasa ca o ciulama subtire.Dam deoparte si adaugam ciocolata topita si gelatina.Lasam la racit.
Topim ciocolata,o intindem pe hartie de copt si cand s-a racit o taiem patratele.(varianta mai simpla este sa topim ciocolata,o amestecam cu putin unt si o intindem pe marinea tortului.
Captusim o tava rotunda cu folie transparenta si punem pe rand clatitele si crema intre ele.Dam la frigider pana cand se intareste crema(eu am lasat 2 ore) si apoi decoram cu ciocolata si mandarinele(sau clementine) caramelizate.
LA MULTI ANI tuturor si UN AN NOU mai bun!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii