Tort de coacaze

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamiie
  • 4 linguri apa calda
  • 1 lingura cacao
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • un praf de copt. Umplutura: 500 g coacaze
  • 200 g zahar
  • 125 ml suc mere
  • o lingurita faina
  • 3 galbenuse
  • 500 g mascarpone
  • cacao.

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma de albuse cu cacao, galbenusurile, faina si amidonul. Se pune praful de copt. Aluatul se toarna in forma de tort pregatita si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si rece se taie in doua. Coacazele se fierb cu 100 g zahar si 125 ml suc. Se pune apoi faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa se ingroase si se da la o parte. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone si restul de zahar. Crema se imparte in doua.

Pe primul blat se pun coacazele apoi jumatate din crema, blatul 2 si restul de crema. Se pune 3 ore la rece si se pudreaza cu cacao inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise