autor:

vera

» » Torturi

Tort de cozonac umplut cu crema chantilly

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Ingrediente
Un cozonac ,,pandoro'', 4 oua,galbenusurile, 500ml lapte, 120g zahar, 40g amidon, 250ml frisca, 1 tableta ciocolata, +50g ciocolata amara pt decor, -pt insiropat50g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cozonacul pandoro este un c ozonac specific italian care se gaseste in supermarket;Eu l-am taiat in mai multe felii
5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider;
Pregatim crema:
Galbenusurile de ou le-am amestecat cu o lingura de lemn,pana la topirea zaharului,am incorporat amidonul,putin cate putin,iar separat am pus laptele la fiert;
In momentul in care laptele se umfla,il incorporam in crema de oua,putin cate putin,amestecand incontinuu;
Punem vasul cu crema pe focul domol amestecand pana la omogenizarea cremei;
Separam crema in doua vase,in unul din acestea punem ciocolata(o tableta)amestecam energic,pana la topirea acesteia,si dam cremele la rece,amestecand din cand in cand,pentru a evita formarea pielitei deasupra;
Batem frisca si-o amestecam in cele doua vase dupa racirea completa;
Caramelizam zaharul,stingem cu 1-2 pahare apa si continuam fierberea;Cu siropul racit insiropam blatul de cozonac;
Asezam baza de cozonac,insiropam,asezam un strat de crema chantilly,asezam un alt blat de cozonac,insiropam,asezam un alt strat de crema de ciocolata ;
Ornam ultimul blat cu crema ,decoram dupa placerea fiecaruia,lasam 2-3 ore la frigider si servim;
Stelutele de ciocolata le-am pregatit cu putin timp inainte de srvirea tortului;Am topit ciocolata,am niveleto pe o tava,am lasat putin la racit dupa care am decupat stelutele cu o forma de biscuiti;
Tortul a iesit deosebit de bun,iar cozonacul poate fii inlocuit cu un pandispan simplu;
La multi ani tuturor!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cozonac umplut cu crema chantilly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de piscoturi cu cappuccino

Tort de piscoturi cu cappuccino

Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar

3 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort

Tort "Buturuga de Craciun"

Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    o bunatate!Bravo!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Ce forma frumoasa i-ai dat.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    cred ca a iesit grozav ! e o reteta buna pentru leftover,adica atunci cand iti ramane cozonac !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Multumesc frumos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Foarte aromat si frumos!***** La Multi Ani 2011 draga Vera!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      MMm, ce bine arata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      La multi ani ! tortul arata tare bine si sigur gustul a fost pe masura. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Un cozonac ,,pandoro''
  • 4 oua,galbenusurile
  • 500ml lapte
  • 120g zahar
  • 40g amidon
  • 250ml frisca
  • 1 tableta ciocolata
  • +50g ciocolata amara pt decor
  • -pt insiropat50g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

o bunatate!Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe