autor:

vera

» » Torturi

Tort de cozonac umplut cu crema chantilly

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Ingrediente
Un cozonac ,,pandoro'', 4 oua,galbenusurile, 500ml lapte, 120g zahar, 40g amidon, 250ml frisca, 1 tableta ciocolata, +50g ciocolata amara pt decor, -pt insiropat50g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cozonacul pandoro este un c ozonac specific italian care se gaseste in supermarket;Eu l-am taiat in mai multe felii
5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider;
Pregatim crema:
Galbenusurile de ou le-am amestecat cu o lingura de lemn,pana la topirea zaharului,am incorporat amidonul,putin cate putin,iar separat am pus laptele la fiert;
In momentul in care laptele se umfla,il incorporam in crema de oua,putin cate putin,amestecand incontinuu;
Punem vasul cu crema pe focul domol amestecand pana la omogenizarea cremei;
Separam crema in doua vase,in unul din acestea punem ciocolata(o tableta)amestecam energic,pana la topirea acesteia,si dam cremele la rece,amestecand din cand in cand,pentru a evita formarea pielitei deasupra;
Batem frisca si-o amestecam in cele doua vase dupa racirea completa;
Caramelizam zaharul,stingem cu 1-2 pahare apa si continuam fierberea;Cu siropul racit insiropam blatul de cozonac;
Asezam baza de cozonac,insiropam,asezam un strat de crema chantilly,asezam un alt blat de cozonac,insiropam,asezam un alt strat de crema de ciocolata ;
Ornam ultimul blat cu crema ,decoram dupa placerea fiecaruia,lasam 2-3 ore la frigider si servim;
Stelutele de ciocolata le-am pregatit cu putin timp inainte de srvirea tortului;Am topit ciocolata,am niveleto pe o tava,am lasat putin la racit dupa care am decupat stelutele cu o forma de biscuiti;
Tortul a iesit deosebit de bun,iar cozonacul poate fii inlocuit cu un pandispan simplu;
La multi ani tuturor!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cozonac umplut cu crema chantilly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu gem de visine

Tort cu gem de visine

Mai intai facem blatul.Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu alune (musuroi)

Tort cu alune (musuroi)

Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    o bunatate!Bravo!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Ce forma frumoasa i-ai dat.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    cred ca a iesit grozav ! e o reteta buna pentru leftover,adica atunci cand iti ramane cozonac !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Multumesc frumos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Foarte aromat si frumos!***** La Multi Ani 2011 draga Vera!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      MMm, ce bine arata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      La multi ani ! tortul arata tare bine si sigur gustul a fost pe masura. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Un cozonac ,,pandoro''
  • 4 oua,galbenusurile
  • 500ml lapte
  • 120g zahar
  • 40g amidon
  • 250ml frisca
  • 1 tableta ciocolata
  • +50g ciocolata amara pt decor
  • -pt insiropat50g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

o bunatate!Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura