autor:

vera

» » Torturi

Tort de cozonac umplut cu crema chantilly

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2011

Ingrediente
Un cozonac ,,pandoro'', 4 oua,galbenusurile, 500ml lapte, 120g zahar, 40g amidon, 250ml frisca, 1 tableta ciocolata, +50g ciocolata amara pt decor, -pt insiropat50g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cozonacul pandoro este un c ozonac specific italian care se gaseste in supermarket;Eu l-am taiat in mai multe felii
5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider;
Pregatim crema:
Galbenusurile de ou le-am amestecat cu o lingura de lemn,pana la topirea zaharului,am incorporat amidonul,putin cate putin,iar separat am pus laptele la fiert;
In momentul in care laptele se umfla,il incorporam in crema de oua,putin cate putin,amestecand incontinuu;
Punem vasul cu crema pe focul domol amestecand pana la omogenizarea cremei;
Separam crema in doua vase,in unul din acestea punem ciocolata(o tableta)amestecam energic,pana la topirea acesteia,si dam cremele la rece,amestecand din cand in cand,pentru a evita formarea pielitei deasupra;
Batem frisca si-o amestecam in cele doua vase dupa racirea completa;
Caramelizam zaharul,stingem cu 1-2 pahare apa si continuam fierberea;Cu siropul racit insiropam blatul de cozonac;
Asezam baza de cozonac,insiropam,asezam un strat de crema chantilly,asezam un alt blat de cozonac,insiropam,asezam un alt strat de crema de ciocolata ;
Ornam ultimul blat cu crema ,decoram dupa placerea fiecaruia,lasam 2-3 ore la frigider si servim;
Stelutele de ciocolata le-am pregatit cu putin timp inainte de srvirea tortului;Am topit ciocolata,am niveleto pe o tava,am lasat putin la racit dupa care am decupat stelutele cu o forma de biscuiti;
Tortul a iesit deosebit de bun,iar cozonacul poate fii inlocuit cu un pandispan simplu;
La multi ani tuturor!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cozonac umplut cu crema chantilly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT

TORT "BUCURIA FRUCTELOR"

Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Preparare crema: Amesteci galbenusurile cu faina,budinca,zaharul si laptele,fierbi la bain marie  pana

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    o bunatate!Bravo!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Ce forma frumoasa i-ai dat.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    cred ca a iesit grozav ! e o reteta buna pentru leftover,adica atunci cand iti ramane cozonac !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Multumesc frumos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Foarte aromat si frumos!***** La Multi Ani 2011 draga Vera!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      MMm, ce bine arata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      La multi ani ! tortul arata tare bine si sigur gustul a fost pe masura. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Un cozonac ,,pandoro''
  • 4 oua,galbenusurile
  • 500ml lapte
  • 120g zahar
  • 40g amidon
  • 250ml frisca
  • 1 tableta ciocolata
  • +50g ciocolata amara pt decor
  • -pt insiropat50g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

o bunatate!Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu etaj