autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Torturi

Tort de crème brûlé

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
Crème brûlé (cremă arsă) este o cremă cu ouă, înrudită cu budinca și crema de zahăr ars. Spre deosebire de crema de zahăr ars (crème caramel) care se prepară cu ouă întregi si lapte, crème brûlé are în compozitie doar gălbenusuri si se prepară cu smântână dulce (pentru frică) si o cantitate mică de lapte (dupa preferinte). Crème brûlé este foarte cremoasă., Ingrediente:, Pentru cremă: 8 gălbenușuri, 100 g zahăr, 600 ml frisca lichida, 200 ml lapte, 2 batoane vanilie., Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, Pentru caramelizat: 8 linguri de zahar., Pentru imbracat tortul: ( nu este obligatoriu, asta este o... inventie de-a mea, care da un aspect mai shic prajiturii, un plus de aroma si culoare): 100 g branza mascarpone, 1 linguri dulceata de capsuni, 100 g frisca lichida, ciocolata neagra, 30 g unt, capsuni.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zaharul, vanilia si laptele. Intr-o cratita mai inalta, se topeste zaharul pentru caramel, la foc mic si se misca oala, circular, astfel ca zaharul topit sa imbrace peretii vasului. Se toarna amestecul de oua, frisca si lapte in cratita. Se da la cuptor pentru cca 20-30 minute. Dupa 10 minute dupa ce se baga cratita cu crème brûlé la cuptor, se face blatul astfel: se bat albusurile separat cu un praf de sare pana ajung la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se amesteca incet, cu o lingura de lemn, cele doua compozitii si se adauga faina amestecand continuu. Se varsa compozitia pentru blat peste crème brûlé si se mai lasa la cuptor, circa 15-20 de minute, pana cand blatul de pandispan este copt. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe un platou. Nu scoateti cratita! Se da la frigider pentru minimum 4 ore. Dupa aceea se scoate cratita si se consuma asa cum este sau se orneaza dupa gust, preferinte si ...posibilitati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de crème brûlé" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura  economica

Prajitura economica

Blatul: Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza.

45 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 05 iunie 2013

    Merita incercata!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    am dat ***** pentru tortul tau cu crema de zahar ars ....felicitari

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Hmmm...ce bine arata!:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Imi place mult de tot....*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Crème brûlé (cremă arsă) este o cremă cu ouă
  • înrudită cu budinca și crema de zahăr ars. Spre deosebire de crema de zahăr ars (crème caramel) care se prepară cu ouă întregi si lapte
  • crème brûlé are în compozitie doar gălbenusuri si se prepară cu smântână dulce (pentru frică) si o cantitate mică de lapte (dupa preferinte). Crème brûlé este foarte cremoasă.
  • Ingrediente:
  • Pentru cremă: 8 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 600 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 2 batoane vanilie.
  • Pentru blat: 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • Pentru caramelizat: 8 linguri de zahar.
  • Pentru imbracat tortul: ( nu este obligatoriu
  • asta este o... inventie de-a mea
  • care da un aspect mai shic prajiturii
  • un plus de aroma si culoare): 100 g branza mascarpone
  • 1 linguri dulceata de capsuni
  • 100 g frisca lichida
  • ciocolata neagra
  • 30 g unt
  • capsuni.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

sorina gabriela (Chef de cuisine)

am dat ***** pentru tortul tau cu crema de zahar ars ....felicitari

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca de cocos