autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort de Craciun

Autor: ICE (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICE (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 6 oua, - 130 gr zahar, - 140 gr faina, - ½ pliculet de praf de copt, - 40 gr cacao, , Ingrediente umplutura:, - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker), - 1 pachet frisca, - 1 pachetel intaritor de frisca, - 50 gr nuci pisate, - 200-300 gr. nuca de cocos, - 550 ml lapte (pt crema si frisca), - 2 banane, - 1 cutie ananas taiat cubulete, - fondant pentru a face figurinele, - coloranti alimentari

Dificultate: Redusa Timp: 1h 55 min

21 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul. Albusurile se bat spuma, impreuna cu restul de zahar, pana se obtine o spuma densa care nu cade de pe fundul vasului. Se amesteca apoi cu galbenusurile, adaugand treptat faina cernuta, impreuna cu praful de copt si cacaua. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu unt si faina si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.
Dupa ce se raceste, se taie in 3 foi.

Mod de preparare tort:
Se ia ultima foaie, se pune pe un platou si se insiropeaza cu sucul de la ananas, dar nu prea mult. Se prepara crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu nucile pisate, la blender. Se ia o parte din crema si se intinde pe foaia de blat. Banana se taie feliute si se asaza pe toata suprafata, alternand cu feliutele de ananas. La fel se procedeaza si cu foaia numarul 2. Dupa ce au fost adaugate si fructele se pune si ultima foaie de tort. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se si intaritorul, la sfarsit. Se “imbraca” tortul in frisca, apoi se presara pe toata suprafata si pe margine, nuca de cocos. Asta pentru a imita zapada.

Figurinele:
Se face pasta de fondant, dintr-o lingurita de lapte praf si una de miere si tot asa, pana obtineti cantitatea dorita (eu am folosit cam 20 lingurite). Se framanta pana rezulta o pasta, ca plastelina.
Impartiti pasta in cateva bucati, pentru a avea pentru fiecare “personaj”. Se coloreaza in functie de preferinte, adaugand cateva picaturi de colorant alimentar. Daca se lipeste de maini, puteti adauga si putin amidon.
Eu am facut un om de zapada, 2 braduti (le-am facut crengutele, folosindu-ma de o forfecuta), acadele, stelute, inimioare (pe care le-am pus pe marinea tortului), trandafiri si cateva cutii de cadouri. Craciun fericit tuturor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/ Video

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Bradut de Craciun

Tort Bradut de Craciun

Se face un sirop din 2 linguri de zahar brun, 1 pahar de zeama de cocktail de cirese si 1 esenta

8 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Multumesc!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    Frumoasa prezentarea,felicitari

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      ft interesanta!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      foarte bine arata felicitari.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Craciun fericit tuturor!

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Buna tuturor! Va multumesc tare mult pentru aprecieri! Pupici!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte frumos şi gustos! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Felicitari! Arata foarte bine. Craciun fericit!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      e bun pentru copilasi!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Foarte dragut, bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 55 min

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 140 gr faina
  • - ½ pliculet de praf de copt
  • - 40 gr cacao
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker)
  • - 1 pachet frisca
  • - 1 pachetel intaritor de frisca
  • - 50 gr nuci pisate
  • - 200-300 gr. nuca de cocos
  • - 550 ml lapte (pt crema si frisca)
  • - 2 banane
  • - 1 cutie ananas taiat cubulete
  • - fondant pentru a face figurinele
  • - coloranti alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de ICE
Salata cu sunca si ou

Salata cu sunca si ou

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau

0 voturi    6 comentarii
20 min
Salate reci
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

15 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

ICE (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.