Tort de Craciun

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
redusa
Tort de Craciun

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 140 gr faina
  • - ½ pliculet de praf de copt
  • - 40 gr cacao
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker)
  • - 1 pachet frisca
  • - 1 pachetel intaritor de frisca
  • - 50 gr nuci pisate
  • - 200-300 gr. nuca de cocos
  • - 550 ml lapte (pt crema si frisca)
  • - 2 banane
  • - 1 cutie ananas taiat cubulete
  • - fondant pentru a face figurinele
  • - coloranti alimentari

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul. Albusurile se bat spuma, impreuna cu restul de zahar, pana se obtine o spuma densa care nu cade de pe fundul vasului. Se amesteca apoi cu galbenusurile, adaugand treptat faina cernuta, impreuna cu praful de copt si cacaua. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu unt si faina si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.

Dupa ce se raceste, se taie in 3 foi.

Mod de preparare tort:

Se ia ultima foaie, se pune pe un platou si se insiropeaza cu sucul de la ananas, dar nu prea mult. Se prepara crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu nucile pisate, la blender. Se ia o parte din crema si se intinde pe foaia de blat. Banana se taie feliute si se asaza pe toata suprafata, alternand cu feliutele de ananas. La fel se procedeaza si cu foaia numarul 2. Dupa ce au fost adaugate si fructele se pune si ultima foaie de tort. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se si intaritorul, la sfarsit. Se “imbraca” tortul in frisca, apoi se presara pe toata suprafata si pe margine, nuca de cocos. Asta pentru a imita zapada.

Figurinele:

Se face pasta de fondant, dintr-o lingurita de lapte praf si una de miere si tot asa, pana obtineti cantitatea dorita (eu am folosit cam 20 lingurite). Se framanta pana rezulta o pasta, ca plastelina.

Impartiti pasta in cateva bucati, pentru a avea pentru fiecare “personaj”. Se coloreaza in functie de preferinte, adaugand cateva picaturi de colorant alimentar. Daca se lipeste de maini, puteti adauga si putin amidon.

Eu am facut un om de zapada, 2 braduti (le-am facut crengutele, folosindu-ma de o forfecuta), acadele, stelute, inimioare (pe care le-am pus pe marinea tortului), trandafiri si cateva cutii de cadouri. Craciun fericit tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise