autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort de Dragobete, inimioara

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
Pt blat: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina(pe care o cernem), vanilie, 1/2 praf de copt dr Oetker., Pentru crema: 1 plic crema de vanilie dr. Oetker, 250 ml lapte, 1 pliculet tort gelee rosu, 1 vanilie, visine, compot de ananas., Pentru ornat: struguri negri, nuca de cocos verde, felii de portocale si cateva bombonele argintii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful de copt, continuam sa batem spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, la sfarsit adaugam faina in ploaie, omogenizam cu grija, apoi turnam compozitia in forma si coacem cam 20-25 minute la foc potrivit. Incercam blatul cu scobitoarea, cand nu se lipeste de aceasta este copt.
Preparam crema: praful de gelee se amesteca cu zahar si apa sau suc din compot si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Batem praful de crema cu 250 ml lapte rece asa cum cer indicatiile de pe ambalaj apoi adaugam: fructe de ananas din compot, visine din congelator fara samburi si praful gelee fiert, batem mai departe crema, care isi dubleaza volumul, imbracam pandispanul insiropat cu sirop din compot si ornam dupa imaginatie. Figurinele cu nuca de cocos, le-am realizat, asezand in crema forme de fursecuri apoi am presarat nuca de cocos, dupa care am scos cu grija formele si a iesit ce se vede. A fost foarte gustos, crema a avut un gust placut, usor acrisor de la visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Dragobete, inimioara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă

51 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Simo , 13 octombrie 2013

    complimente

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 20 aprilie 2010

    Mirey, sa sti ca e utila, e reglabila, se obtin diferite dimensiuni.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Frumoasa inimioara.Trebuie neaparat sa-mi cumpar si eu o forma...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Multumesc ma bucur pt aprecierile voastre.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Foarte frumos tortulet.

    • Fara foto

      sabina , 27 februarie 2010

      frumoasa reteta

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      dragalas tort!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte frumos!!!!!!!!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 26 februarie 2010

      Multumesc gustoaselor, Mari vreau sa inteleaga toata lumea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Elena,ce inimoara frumoasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Bunicuţo, te felicit că tu onorezi şi ziua îndrăgostiţilor şi Dragobetele! Foarte reuşit tortuleţul tău! Şi ce bine explici tu cum l-ai făcut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina(pe care o cernem)
  • vanilie
  • 1/2 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema: 1 plic crema de vanilie dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • 1 pliculet tort gelee rosu
  • 1 vanilie
  • visine
  • compot de ananas.
  • Pentru ornat: struguri negri
  • nuca de cocos verde
  • felii de portocale si cateva bombonele argintii.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Mirey, sa sti ca e utila, e reglabila, se obtin diferite dimensiuni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de piscoturi cu visine