Tort de fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de fructe

Ingrediente

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 11-12 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf copt
  • 500 ml lapte dulce
  • o budinca
  • 1 plic gelatina (preferabil rosie)
  • fructe (o banana
  • portocale
  • kiwi
  • visine)

Mod de preparare

Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu faina si se pune deoparte. Se aprinde cuptorul pentru a se incalzi cat se prepara blatul.

Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat cu mixerul pana obtinem o spuma. Apoi se adauga zaharul treptat, apoi esentele. Apoi se pun galbenusurile unul cate unul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga faina treptat. La sfarsit se stinge o lingurita de praf de copt cu putin otet si se adauga in compozitie.

Se toarna compozitia obtinuta in tava unsa si se introduce la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce e gata se scoate din cuptor si se lasa putin la racit. Apoi se inteapa suprafata blatului cu o scobitoare sau cu furculita si se insiropeaza (cu apa si zahar sau cu zeama din compot).

Separat se prepara budinca si se toarna peste blat.

Peste budinca se pun fructele iar peste fructe se toarna gelatina. Se lasa la racit apoi se poate pastra la rece in frigider.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise