Ingrediente
8 oua, 10 linguri zahar, 11-12 linguri faina, 1 esenta rom, 1 esenta vanilie, 1 praf copt, 500 ml lapte dulce, o budinca, 1 plic gelatina (preferabil rosie), fructe (o banana, portocale,kiwi, visine)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat cu mixerul pana obtinem o spuma. Apoi se adauga zaharul treptat, apoi esentele. Apoi se pun galbenusurile unul cate unul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga faina treptat. La sfarsit se stinge o lingurita de praf de copt cu putin otet si se adauga in compozitie.
Se toarna compozitia obtinuta in tava unsa si se introduce la cuptor pentru 30 minute.
Dupa ce e gata se scoate din cuptor si se lasa putin la racit. Apoi se inteapa suprafata blatului cu o scobitoare sau cu furculita si se insiropeaza (cu apa si zahar sau cu zeama din compot).
Separat se prepara budinca si se toarna peste blat.
Peste budinca se pun fructele iar peste fructe se toarna gelatina. Se lasa la racit apoi se poate pastra la rece in frigider.
Pofta buna!