se separa galbenusurile de albusuri.
laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand continuu pana cand compozitia are consistenta unei smantani.
dupa ce se ia de pe foc se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
intre timp se bate frisca si se lasa deoparte.
cele 4 albusuri se bat spuma cu restul de zahar(150g).
40g gelatina se lasa la dizolvat intr-o cana cu apa rece.
dupa ce s-a inmuiat bine se pune intr-o craticioara si se lasa putin la foc, doar cat sa se incalzeasca nu sa fiarba!!!
se ia de pe foc si se lasa la racit.
cand este aproape rece se toarna peste crema din galbenusuri, care , mai apoi se amesteca cu frisca.
de acum se incepe curatarea fructelor.
se ia o forma de tort sau o cratita cu diametrul de aproximativ 30 cm, o ungeti foarte putin cu ulei si incepeti sa asezati fructele pe fundul cratitei cat mai frumos.
pe marginea cratitei se pun piscoturile in picioare.
se pune 1/2 din crema peste fructe, apoi piscoturi inmuiate in siropul de ananas,iar crema, fructe si piscoturi.
se termina cu piscoturile. Se lasa la frigider 12 ore.
reteta ii apartine lui micaalsa.
pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii