Tort de fructe

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Tort de fructe

Ingrediente

  • - o cana de lapte;
  • - oua 4 buc;
  • - zahar tos 450g;
  • - zahar vanilat 1-2 pliculete;
  • - frisca lichida 500ml;
  • - gelatina 40g;
  • - fructe de sezon cat mai multe si variate + 1 cutie de compot de ananas;
  • - o cutie de piscoturi

Mod de preparare

se separa galbenusurile de albusuri.

laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand continuu pana cand compozitia are consistenta unei smantani.

dupa ce se ia de pe foc se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.

intre timp se bate frisca si se lasa deoparte.

cele 4 albusuri se bat spuma cu restul de zahar(150g).

40g gelatina se lasa la dizolvat intr-o cana cu apa rece.

dupa ce s-a inmuiat bine se pune intr-o craticioara si se lasa putin la foc, doar cat sa se incalzeasca nu sa fiarba!!!

se ia de pe foc si se lasa la racit.

cand este aproape rece se toarna peste crema din galbenusuri, care , mai apoi se amesteca cu frisca.

de acum se incepe curatarea fructelor.

se ia o forma de tort sau o cratita cu diametrul de aproximativ 30 cm, o ungeti foarte putin cu ulei si incepeti sa asezati fructele pe fundul cratitei cat mai frumos.

pe marginea cratitei se pun piscoturile in picioare.

se pune 1/2 din crema peste fructe, apoi piscoturi inmuiate in siropul de ananas,iar crema, fructe si piscoturi.

se termina cu piscoturile. Se lasa la frigider 12 ore.

reteta ii apartine lui micaalsa.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise