Tort de fructe

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Tort de fructe

Ingrediente

  • - o cana de lapte;
  • - oua 4 buc;
  • - zahar tos 450g;
  • - zahar vanilat 1-2 pliculete;
  • - frisca lichida 500ml;
  • - gelatina 40g;
  • - fructe de sezon cat mai multe si variate + 1 cutie de compot de ananas;
  • - o cutie de piscoturi

Mod de preparare

se separa galbenusurile de albusuri.

laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand continuu pana cand compozitia are consistenta unei smantani.

dupa ce se ia de pe foc se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.

intre timp se bate frisca si se lasa deoparte.

cele 4 albusuri se bat spuma cu restul de zahar(150g).

40g gelatina se lasa la dizolvat intr-o cana cu apa rece.

dupa ce s-a inmuiat bine se pune intr-o craticioara si se lasa putin la foc, doar cat sa se incalzeasca nu sa fiarba!!!

se ia de pe foc si se lasa la racit.

cand este aproape rece se toarna peste crema din galbenusuri, care , mai apoi se amesteca cu frisca.

de acum se incepe curatarea fructelor.

se ia o forma de tort sau o cratita cu diametrul de aproximativ 30 cm, o ungeti foarte putin cu ulei si incepeti sa asezati fructele pe fundul cratitei cat mai frumos.

pe marginea cratitei se pun piscoturile in picioare.

se pune 1/2 din crema peste fructe, apoi piscoturi inmuiate in siropul de ananas,iar crema, fructe si piscoturi.

se termina cu piscoturile. Se lasa la frigider 12 ore.

reteta ii apartine lui micaalsa.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise