autor:

pmmea

» » Torturi

Tort de fructe

Autor: pmmea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pmmea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
- o cana de lapte, - oua 4 buc, - zahar tos 450g, - zahar vanilat 1-2 pliculete, - frisca lichida 500ml, - gelatina 40g, - fructe de sezon cat mai multe si variate + 1 cutie de compot de ananas, - o cutie de piscoturi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

se separa galbenusurile de albusuri.
laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand continuu pana cand compozitia are consistenta unei smantani.
dupa ce se ia de pe foc se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
intre timp se bate frisca si se lasa deoparte.
cele 4 albusuri se bat spuma cu restul de zahar(150g).
40g gelatina se lasa la dizolvat intr-o cana cu apa rece.
dupa ce s-a inmuiat bine se pune intr-o craticioara si se lasa putin la foc, doar cat sa se incalzeasca nu sa fiarba!!!
se ia de pe foc si se lasa la racit.
cand este aproape rece se toarna peste crema din galbenusuri, care , mai apoi se amesteca cu frisca.
de acum se incepe curatarea fructelor.
se ia o forma de tort sau o cratita cu diametrul de aproximativ 30 cm, o ungeti foarte putin cu ulei si incepeti sa asezati fructele pe fundul cratitei cat mai frumos.
pe marginea cratitei se pun piscoturile in picioare.
se pune 1/2 din crema peste fructe, apoi piscoturi inmuiate in siropul de ananas,iar crema, fructe si piscoturi.
se termina cu piscoturile. Se lasa la frigider 12 ore.
reteta ii apartine lui micaalsa.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de caise si fructe.

Tort cu crema de caise si fructe.

Se face mai intai crema la plic,care se amesteca cu 500 ml lapte. Intr-un vas inalt se pun cele 2

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Arata minunat...

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    forte bun tortu

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • - o cana de lapte
  • - oua 4 buc
  • - zahar tos 450g
  • - zahar vanilat 1-2 pliculete
  • - frisca lichida 500ml
  • - gelatina 40g
  • - fructe de sezon cat mai multe si variate + 1 cutie de compot de ananas
  • - o cutie de piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de pmmea
Cozonac

Cozonac

Intr-un bol mai mare se pun 100 g faina si se oparesc cu 50ml lapte clocotit. Se amesteca cu

1 vot    1 comentariu
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarte cu gem de cirese