autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de fructe

Autor: Lavinia Mihaela Nedeloiu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Mihaela Nedeloiu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 februarie 2008

Ingrediente
5 cutii smantana(1 kg frisca lichida), o lamaie, 1 kg banane, 1 compot de ananas, 5 galbenusuri, o cana nuci(alune) prajite, 10 pachetele zahar vanilinat, 1 cana zahar, 1,1/2 pahar lapte, 40 grame gelatina

Dificultate: Medie Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si laptele si se pun pe foc; cand dau in fiert se adauga gelatina, pe care am dizolvat-o in zeama de la compot si se mai fierbe putin.
Separat se taie fructele in bucati; o parte din fructe se aseaza pe fundul unei cratite umezite cu apa, iar restul se adauga in compozitia racita, plus trei sferturi din frisca, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilinat, nucile. Apoi se pun toate in cratita si se dau la frigider vreo 2 -3 ore sa se intareasca; apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi, fructe si visinata

Tort cu piscoturi, fructe si visinata

Este o prajitura dedicata dragilor nostri barbati de 8 martie, cand nu prea avem timp de pierdut

31 voturi    13 comentarii
25 min
Torturi
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 5 cutii smantana(1 kg frisca lichida)
  • o lamaie
  • 1 kg banane
  • 1 compot de ananas
  • 5 galbenusuri
  • o cana nuci(alune) prajite
  • 10 pachetele zahar vanilinat
  • 1 cana zahar
  • 1,1/2 pahar lapte
  • 40 grame gelatina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu nuca