Gutuile se spală, se şterg bine de puf, se taie felii, se fierb şi se trec prin sită.
Când pasta de gutui este rece, se amestecă cu 400g zahăr, care se adaugă treptat câte o lingură. Se adaugă albuşurile bătute spumă.
Pasta obţinută se împarte în patru părţi egale şi se coc în tava de tort capitonata cu hârtie şi unsă cu ulei, 4 foi care se lasă în cuptor 5-10 minute fiecare.
Pe masură ce se coc, în momentul când se scot din cuptor,se umezeşte hartia şi se trage, înlăturand-o. Se lasă să se răcească toate blaturile, apoi fiecare se unge cu marmeladă de gutui. Dacă se doreşte, se îmbracă totul cu frişcă sau cu o glazură de ciocolată şi se garniseşte cu fructe din dulceaţă(ideal ar fi cu felii de gutui din dulceaţa de gutui pentru copii).
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii