Ingrediente
600 g gutui, 400 g zahăr pudră, 10 albuşuri, 3 - 4 linguri marmeladă de gutui, ulei, fructe din dulceaţă, frişcă (dacă se doreşte sau glazură de ciocolată)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Când pasta de gutui este rece, se amestecă cu 400g zahăr, care se adaugă treptat câte o lingură. Se adaugă albuşurile bătute spumă.
Pasta obţinută se împarte în patru părţi egale şi se coc în tava de tort capitonata cu hârtie şi unsă cu ulei, 4 foi care se lasă în cuptor 5-10 minute fiecare.
Pe masură ce se coc, în momentul când se scot din cuptor,se umezeşte hartia şi se trage, înlăturand-o. Se lasă să se răcească toate blaturile, apoi fiecare se unge cu marmeladă de gutui. Dacă se doreşte, se îmbracă totul cu frişcă sau cu o glazură de ciocolată şi se garniseşte cu fructe din dulceaţă(ideal ar fi cu felii de gutui din dulceaţa de gutui pentru copii).
Poftă bună!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009
Nu am un aparat foto. Şi mie îmi pare rău că nu am poze, că arată f bie!