autor:

mariana scarlat

» » Torturi

Tort de gutui

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
600 g gutui, 400 g zahăr pudră, 10 albuşuri, 3 - 4 linguri marmeladă de gutui, ulei, fructe din dulceaţă, frişcă (dacă se doreşte sau glazură de ciocolată)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se spală, se şterg bine de puf, se taie felii, se fierb şi se trec prin sită.

Când pasta de gutui este rece, se amestecă cu 400g zahăr, care se adaugă treptat câte o lingură. Se adaugă albuşurile bătute spumă.

Pasta obţinută se împarte în patru părţi egale şi se coc în tava de tort capitonata cu hârtie şi unsă cu ulei, 4 foi care se lasă în cuptor 5-10 minute fiecare.

Pe masură ce se coc, în momentul când se scot din cuptor,se umezeşte hartia şi se trage, înlăturand-o. Se lasă să se răcească toate blaturile, apoi fiecare se unge cu marmeladă de gutui. Dacă se doreşte, se îmbracă totul cu frişcă sau cu o glazură de ciocolată şi se garniseşte cu fructe din dulceaţă(ideal ar fi cu felii de gutui din dulceaţa de gutui pentru copii).

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi
Tort cu crema de gutui

Tort cu crema de gutui

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

4 voturi    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Nu am un aparat foto. Şi mie îmi pare rău că nu am poze, că arată f bie!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Foarte bun trebuie sa fie, pacat ca nu ai pus si poze.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 g gutui
  • 400 g zahăr pudră
  • 10 albuşuri
  • 3 - 4 linguri marmeladă de gutui
  • ulei
  • fructe din dulceaţă
  • frişcă (dacă se doreşte sau glazură de ciocolată)

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Nu am un aparat foto. Şi mie îmi pare rău că nu am poze, că arată f bie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)