Gutuile se spală, se şterg bine de puf, se taie felii, se fierb şi se trec prin sită.
Când pasta de gutui este rece, se amestecă cu 400g zahăr, care se adaugă treptat câte o lingură. Se adaugă albuşurile bătute spumă.
Pasta obţinută se împarte în patru părţi egale şi se coc în tava de tort capitonata cu hârtie şi unsă cu ulei, 4 foi care se lasă în cuptor 5-10 minute fiecare.
Pe masură ce se coc, în momentul când se scot din cuptor,se umezeşte hartia şi se trage, înlăturand-o. Se lasă să se răcească toate blaturile, apoi fiecare se unge cu marmeladă de gutui. Dacă se doreşte, se îmbracă totul cu frişcă sau cu o glazură de ciocolată şi se garniseşte cu fructe din dulceaţă(ideal ar fi cu felii de gutui din dulceaţa de gutui pentru copii).
Poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii