Tort de iarna

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o portocala mare
  • 4 mere mai mici
  • scortisoara
  • vanilie
  • 3 cuisoare
  • esenta migdale
  • 150 ml vin alb dulce
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 linguri de zahar. Se da in clocot si se raceste.

Se taie merele si portocala felii si se aseaza intr-un castronel in straturi. Se toarna peste ele 'siropul' si se lasa la rece 20 de minute.

Intre timp se freaca galbenusurile cu praful de sare si se lasa la rece (vor capata o culoare mai vie).

Se caramelizeaza apoi 6 linguri de zahar intr-o cratita mai mare si se intinde pe peretii cratitei.

Se scot fructele din 'sirop' si se aseaza in cratita 'caramelizata', se pun peste ele 50 g unt si se dau la cuptor 20 minute.

Se bat bine albusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi galbenusurile, faina si 2 lingurite de 'sirop'.

Cand sunt gata se toarna peste fructe si se dau la cuptor pana se coace blatul.

Cand este copt se scoate pe o farfurie si se intoarce, astfel incat sa fie fructele deasupra.

Daca nu e suficient de insiropat, inainte sa fie scos din cratita se mai toarna din 'siropul' preparat mai inainte peste si in jurul blatului

Se poate servi simplu sau cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise