autor:

xtyna

» » Torturi

Tort de iaurt

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 august 2012

Ingrediente
Iaurt de/cu fructe 1000 ml(mai consistent, nu de baut!), , Frisca 3 plicuri (pulbere), , Lapte cantitatea mentionata pe plicul de frisca, , Gelatina 6 plicuri (gelatina maruntita), , Zahar 150 g, , , , Pentru blat:, , Zahar 10 linguri, , Ulei 10 linguri, , Lapte 10 linguri, , Bicarbonat 1 lingura (stins cu otet), , Ou 1 buc, , Faina cat cuprinde

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca ingredientele intrun bol pana devine o coca numai buna de intins, apoi se intinde in forma rotunda sau in ce forma doriti sa fie tortul, se pune in tava si se da la cuptor (la foc potrivit) incalzit in prealabil pana se coace. Se coace repede.

Tortul:

Se pun 3 plicuri de gelatina pt iaurt la inmuiat in apa rece dupa indicatiile de pe plic. La foc mic se incalzeste putin iaurt amestecat cu zaharul doar pana se topeste acesta din urma, apoi se amesteca cu restul de iaurt si gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic. Se toarna in forma de tort si se da la rece pana se intareste. Intre timp se pune la inmuiat celelalte 3 plicuri de gelatina care se amesteca cu frisca preparata din 2 plicuri, conform indicatiilor de pe plic. Se da la rece pana se intareste stratul de iaurt dupa care se toarna in forma de tort peste stratul de iaurt apoi se pune deasupra blatul si se da la rece pana se intaresc toate definitiv. Un plic de frisca se opreste pentru ornat. Dupa ce s-a intarit tortul se scoate din forma, bineinteles cu blatul la baza, si se orneaza cu frisca preparat intre timp.



Este excelent pentru vara si mai ales pt copii! Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort cu iaurt si jeleu

Tort cu iaurt si jeleu

Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,gelatina se pune la inmuiat. Dupa ce am mestecat

14 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    un tort racoritor si gustos

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Imi plac aceste torturi usoare si racoroase...cred ca a fost delicios !

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Iaurt de/cu fructe 1000 ml(mai consistent
  • nu de baut!)
  • Frisca 3 plicuri (pulbere)
  • Lapte cantitatea mentionata pe plicul de frisca
  • Gelatina 6 plicuri (gelatina maruntita)
  • Zahar 150 g
  • Pentru blat:
  • Zahar 10 linguri
  • Ulei 10 linguri
  • Lapte 10 linguri
  • Bicarbonat 1 lingura (stins cu otet)
  • Ou 1 buc
  • Faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

26 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

un tort racoritor si gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu