Blatul:
Se amesteca ingredientele intrun bol pana devine o coca numai buna de intins, apoi se intinde in forma rotunda sau in ce forma doriti sa fie tortul, se pune in tava si se da la cuptor (la foc potrivit) incalzit in prealabil pana se coace. Se coace repede.
Tortul:
Se pun 3 plicuri de gelatina pt iaurt la inmuiat in apa rece dupa indicatiile de pe plic. La foc mic se incalzeste putin iaurt amestecat cu zaharul doar pana se topeste acesta din urma, apoi se amesteca cu restul de iaurt si gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic. Se toarna in forma de tort si se da la rece pana se intareste. Intre timp se pune la inmuiat celelalte 3 plicuri de gelatina care se amesteca cu frisca preparata din 2 plicuri, conform indicatiilor de pe plic. Se da la rece pana se intareste stratul de iaurt dupa care se toarna in forma de tort peste stratul de iaurt apoi se pune deasupra blatul si se da la rece pana se intaresc toate definitiv. Un plic de frisca se opreste pentru ornat. Dupa ce s-a intarit tortul se scoate din forma, bineinteles cu blatul la baza, si se orneaza cu frisca preparat intre timp.
Este excelent pentru vara si mai ales pt copii! Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii