autor:

vera

» » Torturi

Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
Pt crema nr 1:vanilie, 4 oua(doar galbenusurile), 3 cesti de cafea mari cu frisca lichida, 1 ceasca de lapte, 1 ceasca zahar, 1 pastaie de vanilie, , Pt crema nr 2:, 4 galbenusuri, 3 cesti de frisca lichida, 1 ceasca lapte, 1 ceasca zahar, 200g ciocolata amara, , Pt crema nr 3:, 250g crema nutella, 2 linguri de zahar, 350ml lapte, 200ml frisca, 10g amidon de porumb, glazura:, 100g ciocolata amara, 20g unt, Bezea:, Cele 4 albusuri de la prima crema, zeama de la 1 lamaie, 100g zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Pt prima crema:
Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie am luat o ceasca si-am amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,am omogenizat,si-am adaugat totul compozitia calda de lapte,am continuat fierberea,am inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit;
Dupa racire eu amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;
La fel am procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca am topit ciocolata cu laptele si frisca,am introdus in congelator si :
Pregatim a 3 crema de nutella:
Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;
Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;
Bezeaua
Mixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos;
Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26cm timp de 60minute l a100°C
Eu am copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat
Asamblare:
Am luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,am asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;
Am glazurat cu ciocolata topita dar rece(dupa congelarea straturilor de inghetata)si-am decorat cu flori de ciocolata;
Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere;
Va garantez ca a fost destul de greu de realizat dar a meritat efortul!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu bezea si 3 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort classic

Tort classic

Chec 1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru. 2. Cerne faina

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

12 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicios.

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    Mama mia, ce tort delicios! O să îl încerc într-o zi!

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    Vera imi plac dulciurile tare mult mi-ai dat o ideie buna MULTUESC!Te mai astept si cu alte dulciuri.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Mamaaaaaaaaaaaaaa da bun trebuie sa fie !!!! Ai o leaca de lucru la el dar....merita !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Super bun, caloric si interzis de diete. Eşti bună! As mânca o portie maaaare!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      ce bine arata...yami yami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt crema nr 1:vanilie
  • 4 oua(doar galbenusurile)
  • 3 cesti de cafea mari cu frisca lichida
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pt crema nr 2:
  • 4 galbenusuri
  • 3 cesti de frisca lichida
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 200g ciocolata amara
  • Pt crema nr 3:
  • 250g crema nutella
  • 2 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 200ml frisca
  • 10g amidon de porumb
  • glazura:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • Bezea:
  • Cele 4 albusuri de la prima crema
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort diplomat