autor:

vera

» » Torturi

Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
Pt crema nr 1:vanilie, 4 oua(doar galbenusurile), 3 cesti de cafea mari cu frisca lichida, 1 ceasca de lapte, 1 ceasca zahar, 1 pastaie de vanilie, , Pt crema nr 2:, 4 galbenusuri, 3 cesti de frisca lichida, 1 ceasca lapte, 1 ceasca zahar, 200g ciocolata amara, , Pt crema nr 3:, 250g crema nutella, 2 linguri de zahar, 350ml lapte, 200ml frisca, 10g amidon de porumb, glazura:, 100g ciocolata amara, 20g unt, Bezea:, Cele 4 albusuri de la prima crema, zeama de la 1 lamaie, 100g zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Pt prima crema:
Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie am luat o ceasca si-am amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,am omogenizat,si-am adaugat totul compozitia calda de lapte,am continuat fierberea,am inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit;
Dupa racire eu amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;
La fel am procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca am topit ciocolata cu laptele si frisca,am introdus in congelator si :
Pregatim a 3 crema de nutella:
Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;
Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;
Bezeaua
Mixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos;
Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26cm timp de 60minute l a100°C
Eu am copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat
Asamblare:
Am luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,am asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;
Am glazurat cu ciocolata topita dar rece(dupa congelarea straturilor de inghetata)si-am decorat cu flori de ciocolata;
Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere;
Va garantez ca a fost destul de greu de realizat dar a meritat efortul!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu bezea si 3 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fundita

Tort cu fundita

Se incinge cuptorul la 190˚C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort inimioara cu crema de trufe

Tort inimioara cu crema de trufe

Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din

4 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicios.

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    Mama mia, ce tort delicios! O să îl încerc într-o zi!

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    Vera imi plac dulciurile tare mult mi-ai dat o ideie buna MULTUESC!Te mai astept si cu alte dulciuri.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Mamaaaaaaaaaaaaaa da bun trebuie sa fie !!!! Ai o leaca de lucru la el dar....merita !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Super bun, caloric si interzis de diete. Eşti bună! As mânca o portie maaaare!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      ce bine arata...yami yami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt crema nr 1:vanilie
  • 4 oua(doar galbenusurile)
  • 3 cesti de cafea mari cu frisca lichida
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pt crema nr 2:
  • 4 galbenusuri
  • 3 cesti de frisca lichida
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 200g ciocolata amara
  • Pt crema nr 3:
  • 250g crema nutella
  • 2 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 200ml frisca
  • 10g amidon de porumb
  • glazura:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • Bezea:
  • Cele 4 albusuri de la prima crema
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe