Tort de inghetata si cupola de bezea

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, un praf de copt.
  • Umplutura: o conserva cocteil de fructe, 2 linguri rom, 250 g inghetata.
  • Cupola de bezea: 100 g zahar, 2 albuse.

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul si un zahar vanilat, se adauga faina si praful de copt. Se unge cu unt o forma de tarta si se coace aluatul 25 min. Se lasa sa se racesca foarte bine. Se scurge compotul. 2 linguri de suc se amesteca cu romul si se insiropeza blatul. Se pun fructele si inghetata pe blat. Se da tortul 5 ore la congelator. Zaharul se bate foarte bine cu albusele, astfel incit spuma sa poata fi taiata cu cutitul. Se acopera tortul cu bezea in forma de cupola. Se da 15 min la congelator apoi 5 min la cuptor. Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise