Autor:
vera (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 06 octombrie 2009
Ingrediente
120 g faina, 100 g amidon, 2 oua intregi si 2 galbenusuri, 250 g zahar farin, 200 g unt, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita lichior de lamaie (Limoncello)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Lasati la temperatura camerei untul taiat cuburi pana devine moale dupa care amestecati cu 230 g zahar pana devin o crema spumoasa. Separat bateti ouale si galbenusurile, dupa care le amestecati cu crema de unt, adaugati amidonul si faina(100g) cernute, coaja de lamaie si limoncello, amestecati totul bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Cu untul ramas ungeti o forma de tort, tapetati cu faina ramasa, adaugati compozitia de tort.
Introduceti in cuptorul incins 180°C timp de 50 minute.
Lasati tortul sa se raceasca, presarati zahar farin (20)g deasupra si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta
Preparare bază tort de biscuiti:
Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit , apoi amestecati.
1 vot
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010
Interesant! Se salveaza!
lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
e foarte racoros, cred!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Hmmm,ce bine arata!!!